Un pușcaș marin american observă efectele de dezumanizare ale războiului din Vietnam pe care le are asupra camarazilor din câmpul de antrenament până la bătăile de stradă sângeroase din Hue.

Filmul este o adaptare după cartea clasică scrisă de Harper Lee. El spune povestea unui copil într-un oraș american mic în anii 1930 unde prejudecățile legate de culoare, ura rasială, și facerea dreptății pe cont propriu sunt la ordinea zilei. Gregory Peck a primit un Oscar pentru potretizarea excelentă de tată singur numit Atticus Finch.

Termenul desemnează un hobby destul de bizar: tipi care stau cât e ziua de lungă pe peronul gării și notează sosirea și plecarea trenurilor. Noaptea, ei compară notițele cu cele din ziua precedentă, observă ce s-a schimbat în mersul trenurilor, îi sună pe ceilalți pentru a se ține la curent unii pe alții cu mișcările trenurilor. În argoul drogaților, se referă la urmele înțepăturilor de pe brațele lor, care se înșiră aidoma gărilor de-a lungul căilor ferate. Pentru a face și mai incredibil personajul interpretat de mine, am fost tentat la un moment dat să iau heroină. Apoi am renunțat. Efectele acestui drog sunt foarte bine descrise în romanul lui Irvine Welsh. - Ewan McGregor

Odiseea unei familii de țărani săraci, expropriați în timpul anilor '30 de la ferma Oklahoma și care pleacă cu un camion hodorogit în California, în căutarea unei vieți mai bune

Film științifico-fantastic inspirat din romanul omonim al lui Stanislaw Lem. Patru savanți aflați la bordul unei stații orbitale unde cercetările au fost abandonate, se confruntă cu stranii și inexplicabile fenomene, determinate de curioasa planetă Solaris, alcătuită dintr-o substanță înzestrată cu proprietățile creierului omenesc.

Melancolicul Louis, tânăra Claudia și aventurosul Lestat se reîntâlnesc pe parcursul mai multor secole în această poveste de groază bazată pe romanul lui Anne Rice.

“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.

Robert Neville este un cercetător care nu a putut opri răspândirea unui virus teribil, nevindecabil și făcut de om. Imun, Neville este acum ultimul om supraviețuitor în ceea ce a mai rămas din orașul New York și probabil din lume. Timp de 3 ani, Neville a trimis zilnic în eter mesaje radio, disperat să găsească orice alt supraviețuitor care ar mai putea fi pe acolo. Dar el nu este singur.

Kevin Spacey îl joacă pe Quoyle, un reporter, răvășit din punct de vedere emoțional, care se zbate și suferă din cauza unei căsătorii distruse cu abuziva Petal, o femeie nestăpânită și cu un caracter necuviincios care încearcă să își vândă fiica, pe Bunny, unei familii care vrea să o adopte, însă este ucisă într-un accident de mașină. Recuperându-și fiica, Quoyle pleacă spre Newfoundland, vechea lui casă, alături de mătușa Agnis. Chiar dacă inițial consideră că viața pe insulă este respingătoare și severă ca mătușa Agnis, Quoyle găsește de lucru la ziarul local. Curând, munca lui Quoyle devine apreciată de cititori și el începe să își refacă viața, întâlnindu-se cu o mamă singură, Wavey, învățând câteva meșteșuguri marine, descoperind istoria întunecată a familiei sale și, în cele din urmă, obținând ceva respect de sine. Între timp, Agnis, își începe propria afacere de succes și dă piept cu un incident traumatizant din copilărie în care a fost implicat răposatul tată al lui Quoyle.