סרטו הראשון והאוטוביוגרפי של הבמאי פרנסואה טריפו סימן את תחילתו של הגל החדש הצרפתי וזיכה אותו בפרס הבמאי בפסטיבל קאן בשנת 1959. בצילומים עדינים ופואטים מגולל הסרט את ילדותו והתבגרותו הקשה של הילד טריפו במשפחתו המפורקת, בשכונת העוני בה התגורר. סצינת הסיום של הסרט היא אחת הרגישות והנוגעות ללב בתולדות הקולנוע. הילד טריפו משוחק על ידי השחקן ז'אן פייר לאוד בצעירותו.
דוגמנית צעירה החיה בז'נבה, פוגעת עם רכבה בכלב. היא מטפלת בו ובאה להחזירו לבעליו, שופט בדימוס שחי לבדו. השופט, כך היא מגלה, מעביר את רוב זמנו בציטוט אובססיבי לשיחות הטלפון של שכניו. על אף עשרות השנים המפרידות בין השניים, מתפתח בהדרגה קשר חברות אמיץ ביניהם בעודם דנים בנושאים של אובדן, מוסר והעבר של כל אחד מהם.
אמלי חיה בפריז, בעולם משלה, ממלצרת בבית קפה, גרה בדירה שכורה. חייה עוברים ללא ריגושים מיוחדים ואז יום אחד הכל משתנה. אמלי מגלה בדירתה קופסת פח ישנה ובה משחקי ילדות של ילד שהתגורר בדירה לפני שנים. היא מנסה לאתר את בעלי הקופסא, וכשהיא מצליחה להחזיר לו את ה-"אוצר", חייה וחייו משתנים. בעקבות כך מחליטה אמלי לשמח את הסובבים אותה ולעזור להם.
סרטו המצוין של ארנסט לוביטש (החנות מעבר לפינה), המתרחש בפולין הכבושה בזמן מלחמת העולם השניה. צנחן פולני מנסה למנוע מהכוחות הנאציים להשיג את רשימת לוחמי המחתרת, תוך שהוא מתחבא בביתה של שחקנית תיאטרון חיננית. למרות הכל הוא מוצא גם זמן להתאהב. עם קרול לומברד, ג??ק בני ורוברט סטאק.
ג'סי, סופר מארה"ב, וסלין, צרפתיה העובדת בארגון למען איכות הסביבה, נפגשו לפני תשע שנים על הרכבת מבודפשט לוינה, ונפגשים בשנית כאשר ג'סי מגיע לפריז להקראה של ספרו החדש. עם רק שעות ספורות לפני שהמטוס שלו עוזב, הם מסתובבים בפריז, מדברים על ההתנסויות וההשקפות שלהם, ועל האם הם עדיין מאוהבים, למרות שג'סי כבר נשוי עם ילד.
הבמאי טוד בראונינג קיבץ לסרטו אוסף של מוטציות אנושיות וטווה סביבן סיפור על החיים בקרקס. בין `כוכבי` הסרט אשה בעלת שפם וזקן, איש תולעת שכולו רק גוף וראש ללא ידיים ורגליים (בסצינה אחת מפורסמת הוא מצית לעצמו סיגריה!), גמדים ועוד. כשיצא הסרט לאקרנים הוא זעזע את עולם הקולנוע באותה תקופה, אולם על אף התחושה הראשונית הקשה שהוא מותיר בצופה הרי שמדובר בסיפור אנושי ורגיש, שאינו עושה שימוש בעיוותיהם של גיבוריו בכדי להציגם כמסוכנים או מפחידים אלא דווקא כחברים שווי-זכויות בחברה האנושית.סרט יחיד מסוגו, על הגועל, האטימות, והאדישות שעוטפת אותנו בני האדם, ועל תופעה שהיתה נפוצה במובן הכי מריר ועצוב של המילה לפני שנים רבות. הסרט לא הורשה להיות מוקרן במשך 30 שנה בבריטניה, ועד היום הוא לא מוקרן בבריטניה ובמספר מדינות נוספות באירופה.
פושע קטן משתחרר מהכלא לאחר חמש שנות מאסר ומתכנן לשדוד שני מיליון דולר ממסלול מירוצים. הכול מסתבך כשאחד מהשותפים מחליט שיש לו תוכניות משלו. לכאורה, העלילה סתמית וכבר נעשו אינסוף סרטים כאלה; בפועל, משתמש סטנלי קובריק (בסרטו הארוך השלישי) בעלילה שנעה קדימה ואחורה על ציר הזמן, במעברים חדים בין הדמויות כדי להציג יצירה מורכבת ואפלולית ששימשה בהמשך כבסיס לסרטים רבים אחרים, ביניהם "כלבי אשמורת" של טרנטינו. באופן מבריק מגיש לנו קובריק יצירה בעלת מאפיינים פוסט-מודרנים בחבילה פילם-נוארית.
ג'ולי מאבדת את בעלה המלחין ואת בתם היחידה בתאונת דרכים. היא מנסה לפתוח דף חדש בחייה ולצאת לחופשי מחייה הנוכחיים מהיגון, מהאובדן, מהרכוש ומהחברה הסובבת אותה, אך בכל מקום שהיא נמצאת המוזיקה של בעלה ממשיכה להקיף אותה והיא מתחילה לגלות פרטים חדשים על עברו. בהדרגה ג'ולי לומדת לחיות מחדש, משתמשת במוזיקה ככלי לריפוי ומנסה לשחזר את יצירתו האחרונה של בעלה המנוח.
אחת מן הקלאסיקות של פרנסואה טריפו, מן הבולטים ביוצרי הגל החדש הצרפתי ובכלל אחד מן הבמאים האירופאיים החשובים והמוערכים בכל הזמנים. נשיקות גנובות" הוא הסרט השני מתוך חמישה שבהן חזר טריפו אל דמותו של אנטואן דונאל, בגילומו של ז'אן פייר לויד.
לאחר שהפרק הקודם ("נשיקות גנובות") הסתיים באירוסין, הפרק הנוכחי נפתח בחיי הזוגיות הזעיר-בורגניים של אנטואן וקריסטין. בדירתם בבנין משותף, עם שכנים טיפוסיים שקווי אופיים הבולטים משורטטים כאן בשתים-שלוש משיחות מדוייקות, עומדים שני האוהבים להביא יחדיו בן לעולם. אך אף שלכאורה עומד התא המשפחתי לקבל צורה מוצקה, מתקשים השניים לייצב את הזוגיות שלהם. לפתע מתאהב אנטואן ביפנית חביבה, ונאלץ שוב, לא בלי עזרתה של זוגתו, לגשש אחר מקומו בעולם. טריפו מגיש מבט אוהב ומחויך על גיבורו הצעיר, בן דמותו.
סרט זה הוא בעצם הפרק המסכם את קורותיו של אנטואן דואנל, בן דמותו של טריפו. אנטואן הוא עכשיו אדם בוגר ואב לבת, על סף גירושין מאשתו כריסטין. הוא עובד כמגיה בהוצאת ספרים ומפתח את הקריירה הספרותית שלו. למרות שעבר כבר את גיל שלושים, אין אנטואן נעשה חכם יותר בכל הנוגע ליחסיו עם נשים, וכמו בנעוריו הוא ממשיך להיות רומנטיקן ללא תקנה ורודף נשים. את דואנל מגלם ז'אן-פייר לאו.
אסטרואיד בגודל מדינת טקסס עומד לפגוע בכדור הארץ בתוך חודש. לנאס"א יש רק אפשרות אחת - לשלוח צוות להשמיד את האסטרואיד. נאס"א פונים לצוות קידוח בארות נפט המתמחה בקידוחים לעומקים גבוהים במיוחד, בראשותו של הארי סטאמפר (ברוס וויליס).
שיגעון של מסיבה, הוא סרט נעורים צרפתי משנת 1980 בכיכובה של סופי מרסו שהיה להצלחה בינלאומית. הסרט בוים על ידי קלוד פינוטו ומככבים בו גם קלוד ברסו ובריג'יט פוסי. ריצ'רד סנדרסון שר את שיר הנושא "Reality", שהפך ללהיט ולקלאסיקה. שמו העברי של הסרט נבחר על ידי צופי זהו זה!, בתחרות שנערכה לגבי שם הסרט, כשיצא בארץ בסוף 1982.
שיגעון של מסיבה 2 הוא סרט קומדיה צרפתי משנת 1982 בבימויו של קלוד פינוטו ובכיכובם של קלוד בראסור, בריז'יט פוסי וסופי מרסו. הסרט נכתב על ידי דניאלה תומפסון וקלוד פינוטו, והוא עוסק בבחורה שמתאהבת בילד וחייבת להתמודד עם שאלת ההתעלסות בפעם הראשונה.