Termenul desemnează un hobby destul de bizar: tipi care stau cât e ziua de lungă pe peronul gării și notează sosirea și plecarea trenurilor. Noaptea, ei compară notițele cu cele din ziua precedentă, observă ce s-a schimbat în mersul trenurilor, îi sună pe ceilalți pentru a se ține la curent unii pe alții cu mișcările trenurilor. În argoul drogaților, se referă la urmele înțepăturilor de pe brațele lor, care se înșiră aidoma gărilor de-a lungul căilor ferate. Pentru a face și mai incredibil personajul interpretat de mine, am fost tentat la un moment dat să iau heroină. Apoi am renunțat. Efectele acestui drog sunt foarte bine descrise în romanul lui Irvine Welsh. - Ewan McGregor

84 ani mai târziu, o femeie în vârstă de 101 de ani, pe nume Rose DeWitt Bukater spune povestea nepoatei ei Lizzy Calvert lui Brock Lovett, Lewis Bodine, Bobby Buell și Anatoli Mihailovici pe Keldysh despre viața sa stabilită pe 10 aprilie 1912, pe o navă numită Titanic atunci când tânăra Rose se îmbarcă pe navă cu mama ei, Ruth DeWitt Bukater, și logodnicul ei, Caledon Hockley la clasa întâia. Între timp, un vagabond și artist pe nume Jack Dawson și cel mai bun prieten al lui Fabrizio De Rossi câștiga bilete de clasa a treia pe navă într-un joc. Și ea explică întreaga poveste de la plecare până la moartea Titanicului la prima și ultima călătorie a sa pe 15 aprilie 1912 la 2:20 dimineața.

Un adolescent tulburat este afectat de viziuni ale unui iepuraș mare care-l manipulează pentru a comite o serie de crime, după ce a scăpat la limită dintr-un accident bizar.

“Orele” prezintă o zi din viața a trei femei foarte diferite, care au în comun sentimentul că și-au trăit viețile pentru altcineva. Virginia Woolf (Nicole Kidman) trăiește într-o suburbie din Londra în anii ’20, unde se străduiește să scrie primul ei roman, “Doamna Dalloway”. Totul în timp ce se luptă cu o boală mentală care amenință s-o copleșească. Laura Brown (Julianne Moore), o soție tânără și o mamă în Los Angeles-ul de după al Doilea Război Mondial, citește “Doamna Dalloway” și impactul este atât de mare că începe să pună sub semnul întrebării viața pe care a ales-o. Clarissa Vaughan (Meryl Streep) este o Mrs. Dalloway modernă în New York-ul contemporan care plănuiește o petrecere pentru prietenul ei și fostul iubit care pierde ușor lupta cu SIDA. Trei femei, despărțite de 80 de ani, se trezesc în situații similare și toate au în comun o singură carte.

Energica scriitoare newyorkeză Helene trimite o scrisoare unei mici librării din Londra, pornind astfel o corespondență caldă și plină de umor cu Frank, un librar timid.

După ce iubita sa muziciană impetuoasă, Samantha, moare într-un accident la scurt timp după ce s-au certat (și aproape că s-au despărțit), un om de afaceri britanic îndurerat, Ian Wyndham, care locuiește în Londra, are șansa de a retrăi ziua din nou, în speranța de a schimba evenimentele care au dus-o la uciderea ei.

Bridget Jones caută bărbatul ideal, iar povestea ei ne dezvăluie gândurile sale lăuntrice și mecanismele raționamentelor feminine.

Londra, 1929. Frank Webber, un detectiv foarte ocupat de la Scotland Yard, pare să fie mai interesat de munca sa decât de Alice White, iubita sa. Simțindu-se ignorată, Alice acceptă să iasă în oraș cu un artist elegant și manierat, care o invită să îi viziteze apartamentul său de lux.

„K-19 The Widowmaker” nu este un film dedicat razboiului, ci curajului necesar pentru a-l refuza. Este dedicat virtutilor militare: forta, inteligenta si curajul. Prezinta o lume dominata de tehnologie, in care sacrificiul in numele securitatii nationale este des intalnit. Exemplifica sentimentul de datorie nutrit de un soldat fata de tara si poporul sau si dezvaluie povara responsabilitatii unui lider fata de cei aflati sub comanda sa. In cele din urma, arata cat de usor se pot produce tragedii, atat in timp de razboi, cat si in timp de pace, din cauza unui accident, a unei defectiuni.... sau a unei erori umane.

În 1970, concursul Miss World s-a desfășurat la Londra, iar Bob Hope a fost gazda evenimentului. În acea perioadă, Miss World era cel mai urmărit spectacol TV de pe planetă, cu peste 100 de milioane de telespectatori. Susținând că aceste concursuri de frumusețe înjosesc femeile, nou-formata Mișcare de Eliberare a Femeilor a devenit faimoasă peste noapte, invadând scena și întrerupând transmisia în direct a galei. Nu numai asta, dar când spectacolul a fost reluat, rezultatul a provocat controverse: câștigătoarea nu a fost concurenta suedeză, preferata tuturor, ci Miss Grenada, prima femeie de culoare care a fost numită Miss World. În doar câteva ore, telespectatorii din întreaga lume au văzut cum patriarhia a fost înlăturată de pe scenă și idealul occidental de frumusețe a fost răsturnat.