Juontaja David Starkey tutkii, miten protestanttinen reformaatio muovasi modernia Eurooppaa. Se sytytti fundamentalismia, kauhua ja uskontoon perustuvaa väkivaltaa, joka on nykyisinkin tuttua.
Marraskuun 26. päivänä 1956 Fidel Castro purjehtii Kuubaan kahdeksan kapinallisen kanssa. Yksi heistä on Ernesto “Che” Guevara, argentiinalainen lääkäri, joka haluaa Fidel Castron tavoin syöstä korruptoituneen diktaattorin Fulgencio Batistan vallasta. Che osoittautuu korvaamattomaksi taistelijaksi, joka sisäistää nopeasti sissisodan otteet. Kamppailulle omistautunut Che nousee taistelutoveriensa ja kuubalaisten suosioon. Elokuvan ensimmäinen osa seuraa Chen vaiheita lääkäristä komentajaksi ja Kuuban vallankumouksen sankariksi.
Kuuban vallankumouksen jälkeen Che on suosionsa huipulla. Hän pitää YK:ssa puheen, jossa vannoo jatkavansa taistelua kolmannen maailman puolesta USA:n imperialismia vastaan. Sitten hän katoaa vaivihkaa Boliviaan, missä hän organisoi bolivialaisista ja kuubalaisista taistelutovereistaan pienen sissijoukon käynnistämään suurta Latinalaisen Amerikan vallankumousta. Sitkeys, uhraukset ja idealismi koituvat lopulta Chen tuhoksi. Hänen värikäs tarinansa auttaa ymmärtämään, miksi Che Guevarasta tuli kuolematon sankari, jota edelleen ihaillaan kautta maailman.
17-vuotiaana Jeanne d'Arc otti Ranskan armeijan komentoonsa ja voitti englantilaiset Orleansissa. 18-vuotiaana hänet vangittiin ja myytiin pahimmille vihamiehilleen. 19-vuotiaana hänet julistettiin noidaksi ja poltettiin roviolla. On kulunut yli 500 vuotta hänen kuolemastaan, mutta saammeko koskaan tietää, kuka ja mikä oli Jeanne d'Arc?