מקסים דה וינטר עדיין אבל על מות אשתו האהובה רבקה, כאשר הוא מתאהב במארחת ביישנית ונושא אותה לאישה. אבל גברת דה וינטר החדשה מגלה שרבקה לא ממש מתה, אלא שולטת יפה בחיי הבית, ובעיקר בחייה של סוכנת הבית. מותחן פסיכולוגי גותי מבריק ממוחו הקודח של מאסטר הקולנוע, אלפרד היצ'קוק. הסרט זכה באוסקר לסרט הטוב ביותר ולצילום של ג'ורג' בארנס.

דון צ'ידל ("טראפיק") מגלם את דמותו של בעל מלון שאכסן יותר מאלף פליטים בני שבט הטוטסי במנוסתם מפני מיליציית ההוטו. תיאור קולנועי של אחד האירועים המחרידים שפקדו את האנושות בסוף המאה ה-20, אם לא המחריד שבהם. סרטו של טרי ג'ורג' עם ניק נולטה ("האהבה שאחר"י, "פגיעה"), שדמות הקולנול אותו הוא מגלם מבוססת על אישיות אמיתית, וואקין פניקס ("גלדיאטור"). צ'ידל, סופי אוקונדו (שחקנית המשנה) והתסריט היו מועמדים לפרס האוסקר.

אחרי מותה, אם חוזרת לעיר הולדתה כדי לתקן מספר בעיות שלא היתה מסוגלת לפתור במהלך חייה. משפחתה נשארה בעיירה והרוח שלה מתפקדת כנחמה עבור שתי בנותיה ונכדתה.

סם ומולי הם זוג אוהב. יום אחד, בדרכם הביתה, תוקף אותם שודד והורג את סם, שנשאר על כדור הארץ כרוח רפאים. הוא מבין, שמותו לא היה מיקרי ועליו להזהיר את מולי מפני הסכנה הצפויה לה. לשם כך הוא משתמש בכישוריה של "מדיום", אשה המתקשרת עם המתים, ועד היום לא ידעה שכוחותיה אמיתיים (וופי גודלברג המשעשעת עד מאוד). דמי מור ופטריק סוויזי כבשו את המסך ואת הלבבות בדרמה הרומנטית הזאת, ובה האהבה אכן חזקה יותר מהמוות. סצינת החימר המפורסמת הביאה לפריחה עצומה בחוגי קדרות בחודשים אחרי יציאת הסרט.

שיגעון של מסיבה, הוא סרט נעורים צרפתי משנת 1980 בכיכובה של סופי מרסו שהיה להצלחה בינלאומית. הסרט בוים על ידי קלוד פינוטו ומככבים בו גם קלוד ברסו ובריג'יט פוסי. ריצ'רד סנדרסון שר את שיר הנושא "Reality", שהפך ללהיט ולקלאסיקה. שמו העברי של הסרט נבחר על ידי צופי זהו זה!, בתחרות שנערכה לגבי שם הסרט, כשיצא בארץ בסוף 1982.

שיגעון של מסיבה 2 הוא סרט קומדיה צרפתי משנת 1982 בבימויו של קלוד פינוטו ובכיכובם של קלוד בראסור, בריז'יט פוסי וסופי מרסו. הסרט נכתב על ידי דניאלה תומפסון וקלוד פינוטו, והוא עוסק בבחורה שמתאהבת בילד וחייבת להתמודד עם שאלת ההתעלסות בפעם הראשונה.