Kuuden Oscarin klassikko nuoresta näyttelijästä, joka pyrkii huipulle soluttautumalla suuren tähden lähipiiriin.

Rashomon – paholaisen temppeli, myös Rashomon – paholaisen portti on vuonna 1950 ensi-iltansa saanut japanilainen elokuva. Sen on ohjannut Akira Kurosawa, ja elokuva perustuu kahteen Ryūnosuke Akutagawan kirjoittamaan tarinaan. Rashomon sai Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan vuonna 1951. Rashomon oli Kurosawan läpimurtoelokuva[1], ja sen jälkeen yleensäkin japanilainen elokuva on noussut kansainväliseen suosioon. Elokuvaa pidetään yhtenä Kurosawan parhaista.Elokuvassa kuvataan murhaa ja raiskausta neljän eri todistajan kertomien selostusten kautta. Elokuvan juoni asettaa totuuden luonteen kyseenalaiseksi. Katsojan on kuitenkin määrä omaksua epätoivon sijaan myönteinen asenne – kuten köyhä mies, joka ottaa hylätyn lapsen suojaansa. Kurosawa poikkeaa elokuvaperinteestä, jossa roolihenkilö voi valehdella, mutta näytetty takauma kertoo touuden. Elokuva ei kuitenkaan torju katsojaa, vaan päinvastoin vetää hänet mukaan pohtimaan totuutta.

The Man Who Would Be King Seikkailuelokuvan klassikko kahdesta brittisotilaasta, jotka etsivät itselleen aarteita ja valtakuntia Intian pohjoisrajoilta. O: John Huston. N: Sean Connery, Michael Caine.

Martinin perhe hankkii kotitalousrobotin, joka muistuttaa ulkoisesti ihmistä. Ennen pitkää perhe huomaa, että heidän robotillaan on muitakin inhimillisiä piirteitä. NDR-114 on luova, tunteellinen ja aloitekykyinen. Ajan oloon robotti haluaisi muuttua oikeaksi ihmiseksi, mutta ihmisyydellä on hintansa...

Seikkailuelokuva junamatkasta sisällissodan repimän Kiinan halki. Salaperäisen Shanghai Lilyn kanssa samaan junaan on joutunut hänen entinen rakastettunsa, jonka hengen nainen pelastaa.

Lontoon slummeihin sijoittuva Katkenneita kukkasia on kaikessa julmuudessaankin kaunista melodraamaa. Lillian Gish tulkitsee ikimuistoisesti väkivaltaisen isän pahoinpitelemää tytärtä, joka saa kokea lyhyen onnen ja rakkauden tuokion maahan muuttaneen kiinalaisen luona. Elokuvalle povattiin surkeaa menestystä, mutta toisin kuitenkin kävi ja nykypäivänä Katkenneita kukkasia luetaan kaikkien aikojen suurten mykkäelokuvien joukkoon.