זוכה פרס האוסקר לסרט הדוקומנטרי באורך מלא הטוב ביותר בשנת 2023. כשהחלה הפלישה הרוסית לאוקראינה, מסטיסלב צ'רנוב מצא את עצמו מסקר אותה ככתב זר ובו זמנית כמי שארצו שלו נכבשת ומופגזת. הצוות של צ'רנוב נותר לבדו בשטח, במריופול שטנקים רוסיים נעים ברחובותיה ומטוסים רוסיים מטילים פצצות על אזרחיה. אחרי עשור שבו סיקר אזורי קרבות בעולם, צ'רנוב מתעד את הזוועות המתחוללות בבית, את האנשים הבורחים מבתיהם, את הילדים המובהלים פצועים לבתי החולים, את קברי ההמונים – והמעורבות האישית שלו מעצימה את תחושת הבהילות והנחישות לחשוף את כל אלה בפני העולם, למרות הקשיים הטכניים האדירים. זהו בו זמנית סרט אישי, הלוקח את הצופים ללב שדה הקרב, וסרט היסטורי המציג עבודה עיתונאית יוצאת דופן באיכותה.

לנינגרד, 1970. קבוצת יהודים מנסים לחטוף מטוס ריק כדי לברוח ולעלות לישראל. הם נתפסים על ידי הקג"ב, נשפטים בעוון בגידה במולדת ושניים מהם מקבלים גזר דין מוות. 45 שנה לאחר מכן הבמאית ענת זלמנסון-קוזניצוב, ביתם של שניים מה"חוטפים", חושפת דרך מסע אישי את סיפור הוריה, הנחשבים לגיבורים בעולם החופשי אבל ברוסיה הם מכונים "טרוריסטים". מבצע חתונה התחילה כפנטזיה: תחת מסווה של טיסה לחתונה מקומית, חברי הקבוצה יקנו את כל הכרטיסים למטוס קטן בעל 12 מושבים. טייס הקבוצה ישתלט על תא הטייס וימריא מעבר לגבול הסובייטי. בעיתונות הסובייטית יש שמחה על כך שהפושעים קיבלו את עונשם, אבל בעולם המערבי רבבות אנשים דורשים "שלח את עמי!" הסובייטים מתחילים לשחרר יהודים וחברי הקבוצה נשארים לשלם את מחיר החופש עבור כולם. דרך שילוב של ראיונות עם משתתפי המבצע ואנשי ק.ג.ב., שיחות עם ההורים, ארכיונים ושחזורים, חושף הסרט את הסיפור של קבוצת אזרחים ששינו את ההיסטוריה וסדקו את מסך הברזל. מבצע חתונה הביא בהמשך לשבירת החומה הסובייטית ולעלייתם של מיליון יהודים מברה"מ לישראל.

הכירו את הטייסים האמיתיים שהיוו השראה לסדרה Masters of the Air. הם מספרים על אירועי הגבורה משני החיים של טייסת ההפצצה ה-100.

סיפורו של אחד ממקורותיו הבכירים של השב"כ אשר גויס כמרגל בצמרת תנועת החמאס למעלה מעשור. מערכת היחסים הייחודית בין המקור הפלסטיני לבין מפעילו הישראלי, חושפת סיפור על טרור, בגידה, בחירות בלתי אפשריות וחברות חוצת גבולות.

הסרט עוקב אחרי קבוצת וטרנים, פעם לוחמים בצבא האדום וכיום מהגרים תלושים הנלחמים על הזכות להשאיר חותם גם לאחר מותם. הם, אנשי הדור הסובייטי הראשון, חוו על בשרם לא רק את אחת המלחמות הקשות שידעה האנושות, אלא גם את פירוק בריה"מ. כתוצאה מכך הם מצאו את עצמם כאן, בישראל, דחוקים לשולי התרבות הישראלית שאינה חפצה בגיבורים זרים. הסרט מלווה ברגישות ובתבונה את הוטרנים ומציג את המורכבות, הכאב והעלבון הכמעט אילם, לצד שמחת חיים והומור עצמי.