Federico Fellinin omaelämäkerrallinen mestariteos. Marcello Mastroianni esittää elokuvaohjaajaa, joka joutuu lepokodissa kohtaamaan elämänsa naiset, neuroosit, unet ja muistot.
Mielikuvituksellinen komedia valtameritutkijasta ja hänen miehistöstään ja heidän tutkimusmatkallaan kokemista kommelluksista uskomattomia veden eläviä kuhisevan merimaailman keskellä. Kuten kaikissa Wes Andersonin elokuvissa, tarinassa on yllin kyllin terävää huumoria.
Tom Perrottan romaaniin perustuva elokuva, joka tutkailee kuinka näennäisesti täydellisten perheiden elämä voi vajota aviorikoksen vanavedessä.
Transamerica on yhdysvaltalainen Duncan Tuckerin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva vuodelta 2005. Elokuvassa Felicity Huffman esittää Bree Osbournea, joka viikkoa ennen sukupuolenkorjausleikkaustaan saa kuulla olevansa 17-vuotiaan pojan isä. Huffman oli roolistaan ehdolla parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi.
Voimakastahtoinen Antonia on 90-vuotias ja muistelee epäsovinnaista elämäänsä. Toisen maailmansodan päätyttyä Antonia ja hänen tyttärensä Danielle palaavat hollantilaiskylään, jossa Antoniasta tulee voimakkaista ja riippumattomista naisista koostuvan yhteisön johtaja. Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinto 1996.
Kun vauraan newyorkilaisperheen tytär loukkaantuu, kaikki muuttuu. Koko perhe joutuu pohtimaan elämäänsä. Se on sekä vaikeaa että hyödyllistä. 14-vuotias Grace joutuu onnettomuuteen ratsastaessaan hevosellaan Pilgrimillä ja saa sekä fyysisiä että psyykkisiä vammoja. Hänen äitinsä Annie ottaa yhteyttä hevoskuiskaajaan, ihmiseen, joka osaa käsitellä henkisesti häiriintyneitä hevosia. Annie ja Grace matkustavat Montanaan, jossa paikallinen kuuluisuus Tom Booker ottaa hoiviinsa sekä Pilgrimin että Gracen, jonka elämä palautuu vähitellen oikeille raiteilleen. Ajan myötä Annien ja Tomin välille kasvaa rakkaus, joka on samalla sekä upeaa että vaikeaa.
Kaunis ja älykäs yliopiston professori elää onnellisessa avioliitossa Davidin kanssa ja nauttii lämpimästä suhteestaan edellisestä avioliitostaan syntyneeseen, teini-ikäiseen tyttäreensä. Hyvästä onnestaan huolimatta, Helenillä on salaisuus menneisyydestä; ja odottamattomat romahdukset ajavat hänet vakavan masennuksen pyörteisiin. Helenin suunnaton rakkaus perhettään kohtaan, joka teki heistä joskus erottamattomat, repii heidät nyt kappaleiksi. Keskellä epätoivoista taisteluaan elämänsä, rakkautensa ja mielenterveytensä puolesta, Helen huomaa etääntyvänsä Davidista ja hakevansa lohtua hurjalta mutta hauraalta, arvoitukselliselta ja rauhattomalta nuorelta naiselta, Mathildalta, joka kamppailee myös mielenterveysongelmien kanssa – ja jonka poikkeuksellinen henki ja omistautuminen loistaa kuin lepattava liekki Helenin pimeydessä.
Turvallinen mutta tukahduttava ympäristö vaihtuu juhlimiseen ja seurusteluun, kun uskonnollisessa kodissa kasvanut Michaela aloittaa opiskelut yliopistossa. Elämänmuutoksen seurauksena Michaelan epilepsiakohtaukset pahenevat, ja hän alkaa kuvitella ne paholaisen aiheuttamiksi. Ennen pitkää riivaajia yritetään manata pois tytön ruumiista. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Sandra Hüller palkittiin pääosasta Berliinin filmifestivaaleilla.
Ruotsalaisen Mikael Niemen hittikirjaan perustuva elokuva seuraa kahden kaveruksen lapsuutta ja nuoruutta 1960-luvun Tornionjokilaaksossa. Komediaa syntyy, kun lestadiolaisessa yhteisössä kasvaneet pojat löytävät rockin, seksin ja alkoholin. Iranilaissyntyinen Reza Bagheri puolestaan on löytänyt leffaan juuri oikean sävyn ja episodit.
Jooga-ohjaaja Abbie ja puutarhuri Robert jakavat keskenään melkein kaiken - ilon, surun, unelmat ja kiinostuksen nuoriin miehiin. Robertin homoseksuaalisuus onkin ainoa asia, joka estää rakkaussuhteen syntymisen heidän välilleen. Ehkä heidän ystävyytensä siksi onkin niin aitoa ja vapautunutta. Myös heidän rankka tapansa juhlia sopii yhteen, ja niinpä he erään vauhdikkaan yön jälkeen huomaavat heräävänsä samasta sängystä. Kumpikaan ei tiedä miten niin pääsi käymään, mutta he eivät ota asiasta turhia paineita - tehty mikä tehty. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun positiivinen raskaustesti kertoo heidän menneen liian pitkälle...