Filmul explorează modul în care viața unui scriitor de televiziune de vârstă mijlocie care se întâlnește cu o adolescentă se complică și mai mult atunci când se îndrăgostește de amanta celui mai bun prieten al său.

Când află că nepotul său este bolnav, un bunic grijuliu crede că îl poate vindeca citindu-i povești dintr-o carte care a fost transmisă din generație în generație până la el. Băiețelul nu este însă foarte fericit că trebuie să-și abandoneze jocurile pe calculator, dar dispoziția sa se va schimba în scurt timp, căci vocea molcomă a bunicului îl va transporta într-un regat situat în afara timpului. Ajuns în ultimul ținut legendar imaginar, micuțul băiețel este contemporan cu eroi de poveste, uriași și prințese, șoricei de dimensiuni uriașe, pirați fără scrupule și multe alte ființe care nu există nici măcar în jocurile pe calculator de ultimă generație.

Supercalifragilistic. Acesta este probabil cel mai faimos cuvânt din istoria filmului care nu este de găsit în niciun dicționar al vreunei limbi din lume. El aparține lui Mary Popins, cea mai simpatică guvernantă care a existat vreodată. Interpretată superb de Julie Andrews, recompensată cu un Oscar pentru această prestație, Mary Poppins, dădaca magică închipuită de P.L. Travers, avea să se transforme în fenomen cinematografic. Povestea lui Mary Poppins, zâna bună, care îi cucerește pe nâzbătioșii copii ai glacialului bancher Banks cu verva sa molipsitoare, este fascinantă. Cântecele și vrăjile ei l-ar putea sensibiliza și pe cel mai îndărătnic taur, dar întâmpină reale probleme în a-l îndulci pe domnul Banks. În cele din urmă, Mary Poppins va reuși să se facă iubită de toată lumea într-unul dintre cele mai grandioase finaluri din istoria Hollywood-ului.

În sudul adânc în anii 1930, trei condamnați evadați caută comori ascunse, în timp ce un om al legii necruțător îi urmărește. În călătoria lor, întâlnesc multe personaje comice și situații incredibile. Bazat pe „Odiseea” lui Homer.

Când doamna Adelaide Bonfamille își lasă averea ducesei și copiilor ei – familia iubită de pisici a lui Bonfamille – majordomul complotează să fure banii și îi răpește, lăsându-i pe un drum de țară. Totul pare pierdut până când vicleanul Thomas O’Malley Cat și pisicile lui de alee care cântă jazz vin în salvarea aristocraților.

O adaptare cinematografică a romanului cu același nume, semnat de Hunter S. Thompson. Filmul detaliază călătoria trăsnită, în căutarea "Visului american", a lui Thompson și a avocatului lui țăcănit. Alimentați cu cantități impresionante de droguri achiziționate ulterior pentru a avea cu ce se întreține in timpul unui eveniment sportiv din Las Vegas, cei doi pornesc la drum cu superba lor mașină, un Chevrolet decapotabil cunoscut ca Red Shark. Întâlnind polițiști, reporteri, cartofori, alergători și autostopiști, eroii noștri caută cu perseverența acel imposibil de definit "Vis american", însă culeg doar... spaimă și scârbă.

Excentricul Willy Wonka deschide porțile fabricii sale de dulciuri pentru cinci copii norocoși care vor afla secretele din spatele uimitoarelor sale produse.

Îl ții minte pe acel tip drăguț care a zis că va suna...și nu a făcut-o? Poate a pierdut numărul tău. Poate e în spital. Poate e copleșit de frumusețea, inteligența sau succesul tău. Sau poate nu este atât de atras de tine.

Doamna Little (Geena Davis), domnul Little (Hugh Laurie) și fiul lor George merg la un orfelinat pentru a adopta un frățior pentru George. În timpul întâlnirilor cu copiii de aici, atenția le este atrasă de un șoarece pe nume Stuart, un șoarece care poate merge în două picioare, vorbește, poartă hăinuțe și poate face, în principiu, cam aceleași lucruri ca un pui de om. Impresionați, domnul și doamna Little se hotărăsc să-l înfieze și astfel, în familia lor intră un șoarece mic, încântător, curajos și plin de idei. George este cam dezamăgit de noul său frate, însă motanul familiei este de-a dreptul terifiat de gândul că va sta sub același acoperiș cu o asemenea creatură și se hotărăște să facă tot posibilul să scape de el cât mai curând.