Saksalaiset perustivat vuonna 1943 maksimisuojatun Stalag Luft III -sotavankileirin, joka suunniteltiin kestämään nerokkaimmatkin pakoyritykset. Näin tehdessään he täyttivät leirin vangeilla, jotka kaikki ovat tunnettuja useista pakoyrityksistään. Aluksi vangit yrittävät paeta yksinään, tajuten pian, että kyseinen vankileiri on paremmin suojattu, kuin yksikään heidän aiemmin kohtaamistaan leireistä. Kun Roger Bartlett, joka tunnetaan useiden nerokkaiden pakojen suunnittelijana, tuodaan vankileirille, hän pistää käytäntöön valtavan suunnitelman, saada 250 sotavankia vapauteen. Suunnitelma vaatii jokaisen kokeneen pakenijan taitoja, sekä erittäin paljon työtä. Ideana on kaivaa tunneleita maan alle, jotka johtavat leirin vieressä olevaan metsään ja vangit voisivat väärennettyjen passien ja lippujen avulla matkustaa pois saksasta. Tositapahtumiin perustuvan elokuvan hahmoista osa perustuu oikeisiin ihmisiin, ja pakoyrityksestä kehittyi kaikkien aikojen suurin pakoretki.

Joka tuuleen kylvää on Stanley Kramerin ohjaama yhdysvaltalainen draamaelokuva, joka kertoo Daytonin kuuluisasta evoluutioteorian vastaisesta ”apinaoikeudenkäynnistä” eli Scopesin oikeudenkäynnistä.

Sijoitettuna salaperäiseen ja eksoottiseen maailmaan, joka luo yhä vahvan taian, tarina alkaa ennen II maailmansotaa, kun japanilaislapsi riistetään köyhältä perheeltä palvelijaksi geishataloon. Huolimatta petollisesta kilpailijasta, joka lähes murtaa tytön tahdon, tästä tulee legendaarinen geisha Sayuri. Kauniina ja taitavana Sayuri valloittaa aikansa mahtimiehiä, mutta häntä piinaa salainen rakkaus ainoaan mieheen, jota hän ei voi saada…

Vuosi 1967. Susanna Kaysen elää 60-lukua kuten kuka tahansa 17-vuotias, ymmällään oleva nuori nainen. Kunnes hän päättää päästä pahasta päänsärystä ja huuhtelee purkillisen aspiriinia vodkalla, jonka seurauksena vanhemmat passittavat Susannan mielisairaalaan "lepäämään". Rajatilapersoonallisuudeksi määritelty Susanna joutuu viettämään vuoden psykiatrisessa hoidossa, ja ystävystyy pian muiden enemmän tai vähemmän häiriintyneiden nuorten naisten kanssa. Heistä voimakkain on sosiopaatti Lisa, joka opettaa Susannalle niksit selviytyä hoitolaitoksen kovasta kurista. Mutta tärkein opetus on vielä jäljellä: miten saada elämänsä takaisin?

Los Angeles, 1928. Kun yksinhuoltajaäiti Christine Collins eräänä päivänä menee töihin, katoaa hänen poikansa jäljettömiin. 5 kuukautta myöhemmin poliisi palauttaa pojan kotiin. Christine ei kuitenkaan tunnista poikaa omakseen. Kalifornian lakijärjestelmää vavisuttaneeseen tositapahtumaan perustuva Changeling kertoo järkyttävän tarinan poikaansa etsivästä äidistä ja heistä, jotka eivät lopeta ennen kuin saavat äidin hiljennettyä.

Tämä rosoinen, kiehtova elokuva kertoo tapahtumista ennen ohjaaja David Lynchin erittäin suosittua Twin Peaks -TV-sarjaa. Twin Peaks: Tuli kulje kanssani vie katsojan takaisin kauniiseen, mutta samalla häiriintyneeseen kaupunkiin tutustumaan syvällisemmin yhteisön outoihin asukkaisiin ja heidän takanaan piileviin salaisuuksiin. FBI:n erikoisagentti Chester Desmond katoaa salaperäisesti tutkiessaan tarjoilija Teresa Banksin kuolemaa. Seuraavana vuonna vielä toinenkin nuori tyttö, vuosikurssin kuningatar Laura Palmer näyttää joutuneen koko yhteisöä vallassaan pitävien pahojen voimien uhriksi. Tässä kohtaa erikoisagentti Dale Cooper ottaa tutkimuksen langat käsiinsä ja päättää ratkaista mysteerin intuitiivisilla kyvyillään.

Toisen maailmansodan loppupuolella liittoutuneet päättävät vallata saksalaisilta Alankomaiden tärkeimmät sillat, jotta liittoutuneet pääsevät etenemään natsi-Saksaan. Tarkoituksena on pudottaa Alankomaihin tuhansia laskuvarjosotilaita, jotka saavat hyökkäyksessä tukea brittiläiseltä XXX armeijakunnalta. Tiukka aikataulu on kunnianhimoisen suunnitelman kulmakivi, mutta joukkojen tielle ilmaantuu yllättäviä hidasteita.

Aistien valtakunta: Isäntä ryhtyy kiellettyyn suhteeseen palvelustyttönsä kanssa 1930-luvun Japanissa. Skandaali ravistelee koko keisarikuntaa, mutta pari ei ole valmis luopumaan intohimostaan. Nykyään elokuvan kaunista kuvakerrontaa ylistetään, mutta ilmestyessään elokuva kiellettiin monissa maissa sen sisältämien seksikohtausten ja väkivallan vuoksi. Intohimon valtakunta: Nuori mies ja vanhempi nainen aloittavat suhteen salaa naisen aviomieheltä. Nuorukainen pyrkii vakuuttamaan naisen siitä, että heidän on murhattava mies oman onnensa turvaamiseksi.

Vuonna 1970 Lontoossa järjestettiin Miss Maailma -kilpailu, jota isännöi yhdysvaltalainen komedialegenda Bob Hope. Tuolloin Miss Maailma oli maailman katsotuin tv-ohjelma, jolla oli yli 100 miljoonaa katsojaa. Väittäen, että kauneuskilpailut halvensivat naisia, vasta perustettu Women’s Liberation Movement saavutti yön yli mainetta tunkeutumalla lavalle ja häiritsemällä kilpailun suoraa lähetystä. Sen lisäksi, että kun show jatkui, tulos aiheutti hämmennystä: voittaja ei ollutkaan ruotsalainen suosikki Marjorie Johansson vaan miss Grenada Jennifer Hosten, ensimmäinen musta nainen, joka kruunattiin Miss Maailmaksi. Muutamassa tunnissa maailmanlaajuinen yleisö oli nähnyt länsimaisen kauneuden ihanteen lavalta ajetun patriarkaatin kääntyneen päälaelleen.

Eläkkeelle jäänyt varas vaikuttaa sotkeutuneen kallisarvoisen maalauksen katoamiseen, ja vakuutustutkija asettaa ansan saadakseen epäillyn kiinni.

Mies on kova lentäjä, joka ei voi sietää turisteja. Nainen on newyorkilaistoimittaja, joka joutuu keskeyttämään lemmenlomansa työn takia - ja nousemaan lentokoneeseen. Kun Quinn suostuu vastahakoisesti viemään Robinin Tahitiin, hän ei aavistakaan, millaiseen seikkailuun hän on joutumassa. Kesken matkaa nousee nimittäin myrsky, ja Quinnin on tehtävä pakkolasku autiolle saarelle. Lentokoneeseen tulee vika, joten heidän ainoa toivonsa on, että joku löytää heidät. Saarella olosta tulee heille niin fyysinen kuin psyykkinenkin koettelemus, osittain heidän kohtaamiensa vaarojen takia, osittain siksi, että he alkavat kiinnostua toisistaan. Kuusi päivää, seitsemän yötä on romanttinen toimintakomedia, joka näyttää, että elämä on täynnä yllätyksiä. Tämä Ivan Reitmanin ohjaus tarjoaa monet naurut ja runsaasti romantiikkaa.