Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.

Un băiat rebel se îndrăgostește de cea mai ingenuă creatură a liceului iar dragostea lor îi va transfigura pe amândoi.

O femeie însărcinată fuge de regimul totalitar dintr-o țară devastată și încearcă să supraviețuiască într-un container de transport care plutește în derivă.

Salonul de înfrumusețare al lui Truvy din Chinquapin, Louisiana este centrul de bârfă al orașului săptămână după săptămână. M'Lynn și-a curățat părul pentru viitoarea nuntă a fiicei ei Shelby, unde văduva șic a primarului Claire intră, la fel ca și ciudatul Ouiser. Aici femeile își schimbă secretele. Când Shelby, diabetică grav bolnavă, își dorește un copil, în ciuda avertismentelor medicului ei, primește ajutor și sfaturi de la prietenii ei. Dar nașterea este importantă și Shelby se îmbolnăvește mortal. În vremuri de nevoie, femeile rămân împreună și o ajută pe mamă să facă față pierderii grele.

O prietenie puțin probabilă se dezvoltă între Fergus, un voluntar în Armata Republicană Irlandeză, și Jody, un soldat britanic răpit atras într-o capcană IRA de către Jude, un alt membru IRA. Atunci când luarea de ostatici se sfârșește teribil de prost, Fergus scapă și se îndreaptă spre Londra, unde o caută pe amanta lui Jody, o coafeză numită Dil. Fergus adoptă numele de "Jimmy" și devine zilier. De asemenea, el începe să se întâlnească cu Dil, care nu știe nimic despre trecutul lui Fergus în IRA. Dar sunt unele lucruri despre Dil pe care nici Fergus nu le știe ...

În această continuare la „Tăcerea mieilor”, singura victimă în viață a ucigașului în serie Hannibal Lecter încearcă să-l scoată pe acesta din ascunzătoare.

Nominalizat la 7 premii ale academiei americane de film, “Prințul Mareelor” a fost regizat de Barbra Streisand care interpretează și rolul principal, cel al lui Susan Lowenstein, un psihiatru din New York care încearcă să ajute o scriitoare cu tendințe sinucigașe și îi reconstruiește istoria familiei cu ajutorul fratelui geamăn, un antrenor de fotbal american din sud, Tom Wingo (Nick Nolte). Rănit de forțele care au distrus-o pe sora lui, Tom începe o călătorie dureroasă printre amintirile îngropate de mult și se agață de propria salvare care este și cea a surorii lui. În același timp, Tom îi dă lui Susan Lowenstein curajul să vorbească despre relația cu soțul ei abuziv. Acești doi oameni din lumi diferite se confruntă cu propria durere, descoperă lucruri surprinzătoare unul despre celălalt și despre ei înșiși și se îndrăgostesc.

Robert Redford este Jay Gatsby, cel care a iubit-o cândva pe frumoasa și răsfățata Daisy Buchanan, apoi a pierdut-o în fața unui băiat bogat. Acum însă, Gastby a devenit misterios de prosper și gata să pună totul la bătaie ca să o recâștige pe Diana.

Într-una dintre cele mai controversate mușamalizări politice ale secolului XX, această dramă istorică plină de suspans analizează infamul incident din 1969 provocat de Ted Kennedy și soldat cu moartea pasagerei sale, strateg al campaniei. În vara anului 1969, în timp ce conducea pe un pod, tânărul Kennedy a scăpat mașina de sub control și a părăsit locul accidentului, lăsând-o pe Kopechne, în vârstă de 28 de ani, să se înece. Kennedy s-a dus la hotel, dar nu a raportat accidentul timp de nouă ore. După accident și în cursul săptămânii viitoare, senatorul american s-a luptat să-și folosească puterea și influența pentru a-și salva aspirațiile prezidențiale și a proteja moștenirea și numele familiei lui. Kennedy a pledat vinovat pentru acuzația de părăsire a locului accidentului soldat cu moartea unei persoane, însă mai târziu a primit doar o condamnare de două luni cu suspendare.