לאונרדו הוא נער עיוור המתמודד עם אימא מגוננת מדי בעת שהוא מנסה לחיות חיים עצמאיים יותר. לאכזבתה של החברה הטובה ביותר שלו, ג'יובנה, הוא מתכנן להשתתף בתכנית חילופים בחו"ל. כאשר גבריאל, תלמיד חדש בעיר, מגיע לכיתה שלהם, רגשות חדשים הפורחים בלאונרדו גורמים לו להטיל ספק בתכניותיו.

ננה, מוכרת בחנות תקליטים, מידרדרת לזנות בגלל אילוצים כלכליים. עיסוקה החדש מביא אותה להרהורים על משמעות חייה, על מהות החופש והאהבה. סרט הטבוע ברוח האקזיסטנציאליזם ובנוי כסדרה של אפיזודות אוטונומיות המתקשרות זו לזו על ידי כותרות. זהו הסרט הראשון של גודאר בו ניכרת השפעת טכניקות ההזרה של התיאטרון הברכטיאני, אותן הלך והעמיק לקראת המחצית השניה של שנות הששים. הסרט מכיל גם הומאז' מרגש לסרטו של קרל תיאודור דרייר "ז'אן ד'ארק" המצביע על הזהות בין גיבורות שני הסרטים, קרבנות החברה בה הן חיות.

מערבולת האהבה של שני גברים ועלמה אחת, בצרפת של תחילת המאה ה-20, באחד הסרטים המכוננים של הגל החדש. משולש אהבה מר-מתוק, כמעט בנאלי, שכולו אולי בגלל הבנאליות, בין ז'יל, ג'ים וקתרין. עם ז'אן מורו המדהימה ואוסקר ורנרבסרט הדגל של פרנסואה טריפו. "לסרט שני נושאים" - אמר טריפו - "האחד ידידות בין שני הגברים והשני החיים הבלתי אפשריים בשלושה. הרעיון העיקרי של הסרט הוא שאין אלטרנטיבה לאהבה זוגית, ככל שתהיה בלתי מספקת".

סרטו הטוב ביותר של דיויד קרוננברג הוא עיבוד לספר שאינו ניתן לעיבוד - "ארוחה עירומה", ספרו ההזייתי והסמי-אוטוביוגרפי של ויליאם בורוז. הגיבור, ביל לי,סופר המתפרנס מהדברת חרקים, מתמכר לרעלים שבהם הוא משתמש וסובל מהזיות שבהן מכונת הכתיבה שלו הופכת לגוף אורגני דמוי חיפושית ענק המדברת אליו מהרקטום שלה. גם אשתו של לי מתמכרת לרעלי ההדברה, ובאחד מלילות במסגרת "משחקי הוילהלם טל" ביניהם, הוא יורה לה בטעות בראש והורג אותה.(אירוע שמבוסס על חייו של בורוז). מרגע זה הגבולות בין המציאות לדמיון נעלמים לחלוטין ולי בורח אל ה"אינטרזון", מקום בו יצורים ענקיים דמויי לטאה, נערי ליווי מרוקאים, מכונות כתיבה מדברות וסופרים בריטיים ואמריקאיים דרים בכפיפה אחת. סרט בו ייסורי מצפון, ייסורי יצירה וייסורי זהות מינית מתערבבים לכדי סיוט מבריק בעוצמתו הקולנועית.

לאחר שנגנב ממנו את הכסף ששדדו, חוזר פורטר לקחת את חלקו, ולא דולר אחד יותר. דרכו מסתבכת (או שהוא מסבך את עצמו), והוא מוצא עצמו מתמודד עם המאפיה, המשטרה, היפאנים הנקמנים וכמובן השותף הבוגדני שלו. אל דאגה, את מל לא עשו באצבע, רק שיזהר שלא יאבד אחת או שתיים!

1963. האקטיביסט בייארד רסטין מנסה לארגן מצעד בוושינגטון כדי לקדם את המאבק לזכויות האזרח ומתמודד עם ביטויי גזענות והומופוביה.

סרט הפתיחה של פסטיבל קאן 2005 עוקב אחרי זוג בורגני, אלן גטי ואשתו שעברו לביתם החדש בדרום צרפת רק לפני שלושה חודשים. אלן מפתח מערכות מחשבים מתוחכמות שמופעלות על ידי שלט ועובד כמהנדס בחברת הי-טק שמנהל רישאר פולוק. אלן אוהב את העבודה וגם חיי הנישואין מיטיבים אתו, אבל הלילה שבו מגיעים פולוק ואשתו אליס לארוחת ערב הוא הלילה שבו החיים של אלן מתחילים להתפרק. הפולוקים מגיעים מאוחר ועוזבים מוקדם אחרי שאליס, שמסרבת להסיר את משקפי השמש שלה במשך כל הארוחה, מטיחה ברישאר האשמות בוטות. אחרי שהם עוזבים אלן לא יכול להרדם ומחליט לפתוח את הסתימה בכיור המטבח. שם הוא מוצא חיה קטנה ומבוהלת שתתגלה בהמשך כלמינג. סוג של מכרסם שחי רק בסקנדינביה, איך הגיע למינג, אל צינור הניקוז של המטבח בבית בדרום צרפת? זו רק התעלומה הראשונה במותחן המדובר.