Het is 1944 en de geallieerde legers zijn klaar om een enorme invasie te beginnen tegen de Duiters. Voor D-Day willen de Engelsen nog een paar geheime missies laten uitvoeren door veroordeelde criminelen.
Het loopt tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog als in een klein Duits dorpje een groep van 15- en 16-jarige schooljongens een totaal onbelangrijke brug moeten verdedigen tegen een oprukkend Amerikaans peloton tanks.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt luitenant Kelly dat een Duitse bank geplaatst is achter de vijandelijke linie, waar 16 miljoen in goud ligt. Met behulp van een valsspelende dobbelspeler, de hippie Oddball, drie Sherman tanks en een beetje geluk, leidt Kelly de missie die hun diep in Frankrijk brengt, in vijandig gebied.
Bij de ondergang van het imperium creëerden de financiële belangen van de City of London een web van offshore-geheimhoudingsjurisdicties die rijkdommen van over de hele wereld veroverden en verborgen achter obscure financiële structuren in een web van offshore-eilanden. Tegenwoordig kan tot de helft van de mondiale offshore-rijkdom verborgen zijn in Britse offshore-jurisdicties, en Groot-Brittannië en zijn offshore-jurisdicties zijn de grootste mondiale spelers in de wereld van de internationale financiële wereld. Hoe is dit tot stand gekomen en welke impact heeft dit op de wereld van vandaag? Dit is wat het Spinnenweb wil onderzoeken.
Special Navy Commander Waters heeft met zijn team een uiterst riskante missie te volbrengen in de jungle van Nigeria. Het lot van de Amerikaanse dokter Lena Kendricks, werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen, aldaar ligt in hun handen wanneer het land verstrikt raakt in een bloederige burgeroorlog. De mooie Dr. Kendricks weigert echter de vluchtelingen achter te laten en is alleen bereid het gebied te verlaten wanneer Waters en zijn mannen "haar mensen" naar een veilige plaats dichtbij de grens brengen.
Een historisch verslag van het militaire beleid ten aanzien van homoseksualiteit tijdens de Tweede Wereldoorlog. De documentaire bevat interviews met verschillende homoseksuele veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.
De Koerdische Iraakse dichter en acteur Zeravan Khalil reist met zijn hond door een Alpenkloof nadat hij is gevlucht voor de IS-oorlog en genocide. Terwijl hij zich de gruwel herinnert, schrijft hij een gedicht met de titel “Je maakt me gek” in het Kurmanji Koerdisch. In zijn thuisland is het de Jezidische Koerden verboden om in zijn beroep te werken. Dan eet hij zijn appel en dwaalt met meer hoop door het midden van Europa.