In HyperNormalisation laat Adam Curtis zien hoe we in deze vreemde tijd beland zijn, waarin onzekerheid vele levens bepaalt en zelfs de machthebbers niet weten wat te doen. Er gebeurt van alles dat zich aan onze controle lijkt te onttrekken,
Terwijl hij bij de Afrikaanse Unie diende, documenteert voormalig marinier Brian Steidle de brute etnische zuiveringen in Darfur. Vastbesloten dat het westerse publiek op de hoogte moet zijn van de wreedheden waarvan hij getuige is, neemt Steidle contact op met New York Times-verslaggever Nicholas Kristof, die een deel van Steidle's fotografische bewijsmateriaal publiceert.
Ze zijn net aangekomen in Frankrijk. Het zijn Ieren, Serviërs, Brazilianen, Tunesiërs, Chinezen en Senegalezen... Een jaar lang filmde Julie Bertuccelli gesprekken, conflicten en vreugden van deze groep leerlingen van 11 tot 15 jaar, samen in dezelfde klas om Frans te leren.
Behandelt de sfeer in Duitsland in de late jaren 70. Gedurende 2 maanden in 1977 worden een aantal mensen gevolgd tijdens de gijzeling van een zakenman door de linksradicale groep Rote Armee Fraktion. Later wordt de man vermoord. Hij was gegijzeld in een poging de drie leiders van de RAF (ook wel Baader-Meinhof groep genoemd) vrij te laten. De gijzeling mislukt en ook een poging tot een vliegtuigkaping wordt verhinderd. De drie prominente leden van de RAF Andreas Baader, Gudrun Enslin, en Jean-Carl Raspe plegen alle 3 zelfmoord.