De film gaat over het proces van mondialisering, gebaseerd op het denken van geograaf Milton Santos, die met zijn ideeën en praktijken het debat over de Braziliaanse samenleving en de constructie van een nieuwe wereld inspireert. Santos bespreekt zijn opvattingen over het belang van het respecteren van verschillen en zijn overtuiging dat een alternatief mondialiseringsmodel alle burgers van de wereld volledig zou kunnen bevrijden. Een illustere aanwezigheid in de sociale wetenschappen van de 20e eeuw, de man die ook wel ‘de filosoof van de geografie’ wordt genoemd, licht op welsprekende wijze het perspectief van de ontwikkelingslanden op het mondiale tijdperk toe.
Een jonge onderzoeksjournalist en zijn verloofde worden op brute wijze vermoord in hun huis in Slowakije. Hun dood inspireert de grootste protesten in Slowakije sinds de val van het communisme. Het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer een bron het geheime moorddossier lekt naar de collega’s van de vermoorde journalist. Het omvat de computers en gecodeerde communicatie van het vermeende meesterbrein van de moord, een zakenman die nauw verbonden is met de regerende partij van het land. Terwijl ze deze gecodeerde berichten doorzoeken, ontdekken journalisten dat hun land is veroverd door corrupte oligarchen, rechters en wetshandhavers. Er wacht een afrekening.
Documentaire over de Vereniging Rembrandt. In de 19e eeuw verdween veel Nederlandse kunst naar het buitenland, totdat de Vereniging Rembrandt in 1883 opstond om daar een stokje voor te steken. Vandaag, 140 jaar later, is de Vereniging nog steeds medebepalend voor wat kunstliefhebbers in de Nederlandse musea te zien krijgen. In hun kroonjaar staat de Vereniging voor een lastige keuze: zullen zij de grootste bijdrage uit hun geschiedenis leveren aan de aankoop van Rembrandts De Vaandeldrager? Het bedrag van 175 miljoen dat voor het schilderij nodig is, leidt tot discussie. Is dit geld wel goed besteed?