Francis Ford Coppolan eeppisessä mestariteoksessa Marlon Brando sai Oscarin roolistaan Corleone perheen johtohahmona. Brandon esittämä Don Corleone ei ole elokuvaversiossa niin selkeä päähenkilö kuin Mario Puzon romaanissa. Sen sijaan huomio keskittyy varsin pian Don Corleonen poikaan Michaeliin, jonka varassa saaga etenee loppuunsa. Ohjaaja Coppola maalaa hyytävän muotokuvan sisilialaisen mafiaperheen vallan noususta ja laskusta Amerikassa. Elokuva on erinomainen kuvaus niin italialaisen Corleonen perheen elämästä kuin heidän harjoittamasta likaisesta rikollisesta toiminnasta. Mario Puzon best-selleriin perustuvan tarinan antia ovat myös Al Pacinon, James Caanin ja Robert Duvallin vakuuttavat roolit. Vuonna 1972 Kummisetä sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta, joista se palkittiin kolmella Oscarilla mm. parhaana elokuvavana. Kummisedän ohjaajaksi kaavailtiin alun perin Sergio Leonea.

Tämä loistava jatko-osa ensimmäiselle Kummisetä -elokuvalle jatkaa Corleonen perheen mahtimiesten tarinaa. Toisessa osassa ohjaaja Francis Ford Coppola kertoo rinnakkain kahden sukupolven elämästä: Don Viton lapsuuden ja nuoruuden - roolissa lahjakas Robert De Niro - ja perheen nuorimman pojan Michaelin (Al Pacino) nousun uudeksi Doniksi. Ensimmäisen Kummisedän näyttelijäkaarti jatkaa rooleissaan, ja he ovat Coppolan johdolla tehneet kiistatta elokuvahistorian parhaan jatko-osan. Robert De Niro sai ensimmäisen Oscarin ja elokuva palkittiin kuudella Oscarilla, mm. vuoden parhaana elokuvana.

Manhattanilainen mainospäällikkö joutuu yhtäkkiä keskelle vakoojien ja vastavakoojien temmellyskenttää. Päähenkilöä kidnapataan, lavastetaan syylliseksi murhaan, ajetaan takaa ja tietysti vainotaan myös ilmateitse yhdessä elokuvahistorian kuuluisimmista kohtauksista.

Jacques ja hänen kilpakumppaninsa Enzo ovat vapaasukelluksen mestareita. Jacquesin elinikäinen kiinnostus sukeltamiseen kumpuaa hänen epätavallisen voimakkaasta suhteesta mereen, kun taas Enzo nauttii luonnon luomista haasteista ja vaaroista. Matkojensa aikana Jacques tutustuu Johannaan, joka ihastuu Jacquesiin, ja seuraa häntä halki Euroopan, jakaen hänen seikkailunsa, voiton hetket ja traagisen siteen Enzoon. Huimaavien vedenalaiskuvien, ja Eric Serran musiikin säestämä, Suuri sininen sisältää traagisia tapahtumia, mutta myöskin rakkautta ja romantiikkaa.

Linnut (The Birds) on Alfred Hitchcockin ohjaama kauhuelokuva vuodelta 1963. Se perustuu Daphne du Maurierin kirjoittamaan samannimiseen novelliin. Hitchcock itse piti Lintuja merkittävimpänä elokuvanaan. Hitchcock esiintyy elokuvan alussa kävelemällä kahden koiran kanssa ulos eläinkaupasta. Elokuvassa ei ole lainkaan lisättyä taustamusiikkia. Internet Movie Databasen mukaan elokuvan mahdollinen uudelleenfilmatisointi julkaistaan vuonna 2013

Suurinta elämässä elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Skotlannin ylämaille. Elokuva kertoo skotlantilaisen Bess McNeillin tarinan. Oman yhteisönsä ja kalvinistisen kirkon paheksunnasta huolimatta Bess menee naimisiin öljynporauslautalla työskentelevän Janin kanssa. Bess on jokseenkin yksinkertainen, ja hänen onkin vaikeaa elää ilman Jania tämän ollessa töissä lautalla. Bess rukoilee Janin tulevan takaisin, ja kun Jan sitten palaa halvaantuneena työonnettomuuden seurauksena, Bess uskoo sen olevan hänen syytään. Koska Jan ei pysty enää rakastelemaan, hän kehottaa Bessiä harrastamaan seksiä muiden miesten kanssa ja kertomaan hänelle yksityiskohdat. Bess alkaa pian uskoa, että toteuttaa teoillaan Jumalan toiveita.

Kummisetä-trilogian päätös tehtiin 16 vuotta kakkososaa myöhemmin pitkälti Coppolan Zoetrope-studion kassavajeen täyttämiseksi, mutta toki saagan korkea taso on silti tallella. Kolmososassa vanha Michael Corleono veljeilee Vatikaanin kanssa ja yrittää luotsata perheen bisneksiä kunniallisemmalle pohjalle. Michaelin veljenpoika ja manttelinperijä sen sijaan uskoo mafian väkivaltaisempaan perinnepuoleen. Lisäksi Michaelin tytär rakastuu tähän serkkuun.

Omassa mielikuvitusmaailmassaan elävä koditon historianopettaja pelastaa rääväsuisen newyorkilaisen radiojuontajan tuholta.

Pikkurikollinen haaveilee etenevänsä alamaailmassa, mutta sitä hidastaa ystävyys Johnny Boyhin, jolla on velkoja ympäri kaupunkia holtittoman uhkapelaamisen vuoksi.

Poseidon on aikansa suurin höyrylaiva, jolla vietetään parhaillaan uuden vuoden aattoa iloisissa merkeissä. Musiikki soi, ihmiset tanssivat, kilistelevät lasejaan. Lähistöllä on sattunut vedenalainen maanjäristys, joka on nostattanut valtavan aallon. Aalto kohtaa laivan eikä aluksen kapteeni miehistöineen pysty väistämään aaltoa. Aalto kaataa laivan ylösalaisin ja ainoa tie pelastautua on kivuta “laivan pohjaan” ja yrittää päästä sitä kautta ulos ennen kuin laiva uppoaa. Onko se edes mahdollista selviytyneille juhlijoille. Pohja on paksua terästä.

Murtovaras Luther Whitney selvittää hienoimmatkin turvajärjestelmät ja katoaa jäljettömiin, ennen kuin poliisi on päässyt edes liikkeelle. Luther aikoo tehdä vielä yhden ryöstön ja vetäytyä sitten eläkkeelle. Kun Yhdysvaltojen rikkain mies lähtee lomalle, Luther murtautuu hänen taloonsa ja pääsee kassaholviin asti, kunnes kuulee ääniä. Luther joutuu todistamaan nuoren naisen raakaa murhaa, johon myös Yhdysvaltain presidentti on sekaantunut.

Amerikkalaisen sarjakuvataiteilija Frank Millerin luoma Sin City on kuvitteellinen, seksin ja väkivallan täyteinen kaupunki, jossa fuusioituvat New York, Los Angeles ja New Orleans. Elokuva koostuu erillisistä, Millerin sarjakuviin pohjautuvista ja tätä Sin Cityn jatko-osaa varten käsikirjoittamistaan, toistensa kanssa hieman limittyvistä tarinoista. Järkälemäinen Marv istuu edelleen viskilasi kourassa ihailemassa Nancy-stripparia. Nancy haaveilee kostavansa rakkaansa kuoleman Sin Cityn pääpirulle, demoniselle senaattori Roarkille. Tämän kaatamisesta fantasioi myös nuori korttihai Johnny, joka ei lannistu edes elämänsä pahimman selkäsaunan jälkeen. Sin Cityssä hengestään pääseminen on edelleen helppoa, vallastaan kiinni pitäminen ei niinkään. Äijät ovat karskeja lauseita murisevia, arpisia lihaskimppuja, jotka ottavat vastaan lyöntejä ja luoteja kaatumatta. Naiset ovat kohtalokkaita kaunottaria, sulokkaita seksityöläisiä tai ärhäköitä, oikeuksistaan kiinni pitäviä taistelijoita.