Opname van de Berliner Philharmoniker onder leiding van Herbert von Karajan, die de 7e symfonie van Beethoven speelt.

1779. De achtjarige Ludwig van Beethoven, bijgenaamd 'Louis', staat al bekend als een muzikaal wonderkind. Hij leert zijn eigen weg te gaan - tot groot ongenoegen van de mensen om hem heen. Enkele jaren later ontmoet hij Mozart in tijden van politieke onrust. Het onconventionele genie en de Franse Revolutie veroorzaken een vuurtje in Louis' hart; hij wil geen meester dienen - alleen de kunsten. Geconfronteerd met tijden van familietragedies en onbeantwoorde liefde, geeft hij het bijna op. Louis bereikt echter in 1792 Wenen om bij Haydn te studeren, en de rest is geschiedenis. Wie was deze man, wiens muziek sindsdien talloze harten en geesten heeft geraakt? Aan het einde van zijn leven raakt de meester geïsoleerd door verlies van dierbaren en gehoor. Maar uiteraard was hij zijn tijd ver vooruit.

Kan een kunstwerk 200 jaar na zijn creatie relevant blijven? De laatste voltooide symfonie van Ludwig van Beethoven bewijst dat het mogelijk is.

... Ludwig van Beethoven, de grote zoon van de stad, zou op zijn doop dag op 17 december 2020 250 jaar oud zijn geweest. Met een cast van topklasse spelen pianist en dirigent legende Daniel Barenboim en zijn gerenommeerde West-Eastern Divan Orchestra Beethovens derde pianoconcert en zijn 'Symphony of Destiny' nr. 5 in een feestelijke sfeer, een signaal van hoop. Het begint met tragische heftigheid in C mineur, maar eindigt in stralende, triomfantelijke C majeur en volgt daarmee de slogan “per aspera ad astra”, “Van duisternis naar licht.” speciale manier ook voor de zwaar getroffen muziek- en cultuur scene met al zijn acteurs op en achter het podium. ...Federaal president Frank-Walter Steinmeier zal de feestelijke toespraak houden als beschermheer van het jubileumprogramma “BTHVN2020”. ... (Tekst: WDR)

Opname van de Berliner Philharmoniker onder leiding van Herbert von Karajan, die de 8e symfonie van Beethoven speelt.

Het Palau de la Música Catalana in Barcelona, ​​een van de mooiste concertzalen ter wereld, was gastheer van Gustavo Dudamel en de Münchner Philharmoniker met een onvergetelijke uitvoering van Mahlers Tweede symfonie ‘The Resurrection’. De componist benadrukt leven en dood in al zijn verschrikkelijke en verbijsterende pracht in dit overweldigende opus: “Er is niets anders dan de volledige inhoud van mijn hele leven”, merkte hij op over zijn allesomvattende oeuvre. Gustavo Dudamel, die het “een voorrecht vond om dit werk op deze unieke locatie te dirigeren”, en zijn ensemble werden gevierd met meer dan tien minuten applaus.