Hoe konden Hitler en Stalin, gezworen ideologische vijanden, in 1939 tot een geheim pact komen? Het boeiende en gedetailleerde verhaal van het diplomatieke fiasco dat leidde tot de ondertekening van het nazi-Sovjet-pact en de verwoestende gevolgen ervan.
Mensen van verschillende leeftijden, beroepen en sociale status beantwoorden twee eenvoudige vragen: wie ze zijn en wat ze van het leven willen.
Waarom zijn illegale abortussen in Polen beter toegankelijk dan legale abortussen in Zuid-Afrika? Deze documentaire onderzoekt en contrasteert veranderingen in Polen en Zuid-Afrika met betrekking tot abortuswetten en hun impact op de levens van vrouwen. In de jaren negentig verbood Polen abortus vanwege de toenemende invloed van de katholieke kerk na de val van het communisme; rond dezelfde tijd legaliseerde Zuid-Afrika het en hervormde het gezondheidszorgsysteem na de val van de apartheid. De film laat zien hoe de juridische status van vrouwen een direct gevolg is van het tot zwijgen brengen of versterken van de stem van vrouwen. In de Poolse samenleving en media werden de perspectieven van vrouwen onzichtbaar gemaakt; in Zuid-Afrika werden ze daarentegen uitgenodigd om openbare hoorzittingen in het parlement te houden over problemen op het gebied van de voortplanting.
De jongste hoofdpersoon van de documentaire is Wartburg, een auto van meer dan 50 jaar oud. De auto rijdt nog steeds, bestuurd door Bogdan, een 70-jarige die zijn moeder meeneemt naar de Duitse fabriek waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog moest werken. In deze roadmovie die zich afspeelt tussen Majdanpek en Duitsland wordt de reis een reis naar het verleden, waarbij herinneringen aan de oorlog worden opgehaald en een unieke relatie tussen een oude zoon en zijn bejaarde moeder wordt onthuld.