Forestil dig, at den virkelige verden slet ikke er virkelig, men en gigantisk computer-genereret drøm! Hvad nu, hvis du tror, at du befinder dig i det 20. Århundrede, men i virkeligheden er i det 22. Århundrede? Og hvad nu, hvis du en dag vågner op af denne drøm, til en verden overtaget af maskiner, der for at bevare magten tapper energi fra din krop? Hvad er sandheden? Og når den finder dig, tør du så tro på den?
I 1979 var ”Kina Syndromet” en film som alle snakkede om, takket været den enorme offentlige omtale, frembragt af den virkelige ”Twelve Mile Island” ulykke. Virkelighedens skæbne afspejlede ikke bare hændelserne fra filmen, men skete bare 12 dage efter premieren. På et amerikansk atomkraftværk overværer en TV-journalist og hendes fotograf et uheld, som senere viser sig at kunne have forårsaget en alvorlig katastrofe. Selv om fotografen har beviser for uheldet, dysses sagen ned, også af TV-stationen. Samtidig opdager en af kraftværkets ingeniører Jack Godell, at der er graverende fejl i værkets udstyr. Da han fortæller andre herom, forsøger nogen tilsyneladende at slå ham ihjel.
Tron er historien om en ung mand, hvis kendskab til computere fører ham på et utroligt eventyr til det indre af et EDB-anlæg via en avanceret laserteknik. I dette mikrokosmos finder han væsener, der ligner mennesker til forveksling, omend de skal forestille at være "programmer", der af dettyranniske kontrolProgram sættes til at kæmpe på liv og død i videospil-arenaer. Filmen handler om disse programmers forsøg på at nedbryde Kontrol-Programmets dominans og genoprette freden i dens elektronisk univers.
Den internationale spænding er på kogepunktet! Årsagen er en britisk fregat, der ved et uheld har forvildet sig ind i kinesisk territorialfarvand. Uheldet bliver betragtet som en af de potentielt mest eksplosive hændelser i slutningen af det tyvende århundrede. En 3. Verdenskrig er rykket foruroligende tæt på, og blot ét forkert træk kan forårsage massiv ødelæggelse over hele kloden.