Deze documentaire volgt Les Bleus, het Franse nationale voetbalteam, over een periode van twintig jaar. Net als het Franse volk kennen ook zij hoogte- en dieptepunten. Er zijn momenten van vreugde zoals in 1998, misverstanden zoals in 2006, verdriet zoals in 2010 of hoop in de zomer van 2016.
Als jong meisje krijgt Jeanne D'Arc een visioen, waarin God haar vertelt dat zij uitverkoren is om de Fransen te bevrijden van de Engelsen. Jaren later, als jonge vrouw, bezoekt ze de Franse Dauphin, die wacht met zijn kroning tot koning van Frankrijk totdat de oorlog met de Engelsen is gewonnen. Jeanne legt aan de Dauphin uit wat haar missie is en wordt, na de nodige scepsis, aanvoerster van zijn leger. Als de oorlog eenmaal gewonnen is, krijgt zij echter te maken met achterdocht en verdachtmakingen.
In een uitgebreide minidocumentaire van Michelle Boley en Taylor Gill en geproduceerd door TYT en Rogue Kite Productions, wordt het waargebeurde verhaal onthuld van wat er gebeurde voorafgaand aan en na de California Democratic Primary van 2016.
Nu de Doomsday Clock het dichtst bij middernacht is geweest, onderzoekt Jane Corbin de verspreiding van kernwapens over de hele wereld. Ze bezoekt Los Alamos, de thuisbasis van de Amerikaanse ontwikkelingsfaciliteit voor kernwapens en de historische thuisbasis van Oppenheimer's Manhattan Project. In Schotland onthult ze de strategie achter de Britse nucleaire afschrikking, en spreekt ze met campagnevoerders in Suffolk die strijden tegen Amerikaanse wapens waarvan zij vrezen dat deze zich op Britse bodem zullen bevinden. Jane ontdekt ook hoeveel van de mondiale overeenkomsten en waarborgen die de verspreiding van kernwapens sinds de jaren zeventig hebben beperkt, niet meer werken. Dit is een verhaal verteld door de wetenschappers, onderzoekers en diplomaten die de klok hebben gezet en hebben gevochten om ervoor te zorgen dat het ultieme afschrikmiddel al meer dan 70 jaar niet is gebruikt.
Documentaire over de Vereniging Rembrandt. In de 19e eeuw verdween veel Nederlandse kunst naar het buitenland, totdat de Vereniging Rembrandt in 1883 opstond om daar een stokje voor te steken. Vandaag, 140 jaar later, is de Vereniging nog steeds medebepalend voor wat kunstliefhebbers in de Nederlandse musea te zien krijgen. In hun kroonjaar staat de Vereniging voor een lastige keuze: zullen zij de grootste bijdrage uit hun geschiedenis leveren aan de aankoop van Rembrandts De Vaandeldrager? Het bedrag van 175 miljoen dat voor het schilderij nodig is, leidt tot discussie. Is dit geld wel goed besteed?
Chronicles from Kashmir probeert een gevoel van ‘evenwicht’ te creëren: tussen verschillend gepositioneerde stemmen die naar voren komen als er over Kasjmir wordt gesproken; tussen verschillend geplaatste verhalen op het spectrum ‘slachtoffer’/‘dader’. Hoewel er een onvermijdelijke reeks politieke commentaren door het hele werk loopt – een politieke stroming waaraan niet kan worden ontkomen als we het over Kasjmir hebben – omarmt Chronicles from Kashmir geen enkele politieke ideologie. We zien onszelf als kunstenaars en docenten, die esthetiek en pedagogie gebruiken om een publiek te betrekken met verschillende perspectieven vanuit/over de Vallei.