בשנות השישים המוקדמות, שני בנים - אגנסיו ואנריקו - מגלים את האהבה, סרטים ופחד בבית ספר דתי. אבא מנולו, מנהל בית הספר והמורה לדקדוק, כולם עדים ולוקחים חלק בגילויים האלה. שלושת הדמויות באות אחת כנגד השניה פעמיים, בשנות ה70 המאוחרות. הפגישות האלה נועדו כדי לשנות את החיים והמוות שלהם.
סרט ביוגרפי המגולל את סיפורו של ג'יימס ווייל, במאי הסרט "פרנקנשטיין" (1931) ו"כלתו של פרנקנשטיין" (1935), בתקופת מלחמת קוריאה ב-1953. ווייל היה הומוסקסואל שפיתח ידידות עם הגנן שלו, נחת לשעבר.
הארי דרוז, במאי קולנוע ציני, משחזר את מותה הטראגי של רקדנית ספרדיה זוהרת, שהפכה לכוכבת קולנוע בהוליווד, קונטסה טורלאטו- פאבריני: הכרתי אותה לפני שהיתה "מישהו" - היא היתה יוצאת דופן ביופיה, היצור המסעיר ביותר שראיתי מעודי. אני מניח שבדרכי שלי אהבתי אותה. הייתי איתה לכל אורך הדרך. ידעתי לאן היא הולכת, מה היא עושה ומתי היא עושה זאת - אם כי מעולם לא הבנתי מדוע". מאנקייביץ` כתב וביים "סרט נשים" (מהז`אנר שהצטיין בו), אם כי הוא לא לחלוטין במיטבו כאן. תפאורה, לעיתים, מרשימה, גלריית שחקני משנה משובחת, שעשוי בהחלט להחשב ל"טראש מאסטרפיס", כפי שכתבה מבקרת הקולנוע פאולין קיל: "סיפור סינדרלה בו מתברר כי הנסיך אימפוטנט".
פריז 1967. הבמאי הצרפתי ז'אן לוק גודאר מצלם את "הסינית" בכיכובה של אהובתו, שחקנית הקולנוע הצעירה, אן ויאזמסקי. מאושרים, מאוהבים ומהופנטים הם נישאים. ואולם, בעקבות מרד הסטודנטים וכישלון הסרט החדש, עובר גודאר משבר שמחולל בו שינוי עמוק: מבמאי כוכב - לאמן מאואיסט ואאוטסיידר הפועל מחוץ לזרם המרכזי. מהפכן, פורץ גבולות, הרסני, מבריק, הוא מתמיד בבחירותיו עד לנקודת השבירה שלו.
במרכז הסרט עומד במאי קולנוע (קלינט איסטווד), היוצא לאפריקה כדי לצלם את סרטו החדש, שמהווה למעשה תירוץ למטרת נסיעתו האמיתית - צייד פילים. עמיתו היחיד של הבמאי, שכפי הנראה גם מבין לליבו - לפחות עד לשלב מסויים במסע - כלומר, מבין כי הרפתקנות יכולה להיות אובססיה בפני עצמה, הוא התסריטאי שעובד עימו על הסרט. שיטות העבודה של הבמאי אינן מסורתיות, או מסודרות, הצוות סובל ומטורטר ברחבי היבשת הבלתי ידועה, והבמאי מעוניין במסעו הפרטי יותר מאשר בצילום הסרט. הסיפור מבוסס על ספר שכתב פיטר וירטל על ג`ון יוסטון, וסיפור הסרטת "המלכה האפריקאית" (עם האמפרי בוגארט וקת`רין הפבורן). איסטווד, שעם השנים רכש מעמד של שחקן ובמאי קולנוע רציני ומוערך, גם (ואולי בעיקר) כשהוא מטפל בז`אנרים ונושאים מוכרים מאוד יצר מחווה לבמאי יוצא דופן שקדם לו, ובאופן מסויים ניתן לראותו מעין אב רוחני - ג`ון יוסטון.
הבמאי היהיר והשאפתני מייקל קורטיז מתמודד עם הפוליטיקה של האולפנים ועם דרמה משפחתית במהלך הצילומים המורכבים לסרט "קזבלנקה" ב-1942.
פנלופה קרוז, ניקול קידמן, סופיה לורן, קייט האדסון, קת'רין זיטה ג'ונס ו ג'ודי דנץ – כולן מתחרות על ליבו של דניאל די לואיס. והן עושות זאת בשירה וריקוד. על המופע הכי חם בעיר אחראי הבמאי רוב מארשל ("אנני", "זיכרונותיה של גיישה") שכבר הוכיח לנו בגורף האוסקרים "שיקגו" שמחזמר קולנועי זה הכי IN שיש. החודש מארשל חוזר להקסים אתה צופים עם "Nine", שגיבורו הוא הבמאי המצליח גווידו קונטיני, שמוצא את עצמו במשבר גיל העמידה, וצריך להתמודד עם הנשים הרבות בחייו. הסרט המרהיב מלא שירים, כוריאוגראפיות בתפאורות מטורפות, מחוות ליצירתו של פליני וכמובן תשע כוכבות קולנוע בהופעה גדולה מהחיים.