Anthony is 80 jaar oud. Hij woont alleen in Londen en weigert de verpleegsters die zijn dochter hem probeert op te dringen. Toch wordt de hulp steeds dringender, want zijn dochter heeft besloten om naar Parijs te verhuizen, en Anthony zelf begint te dementeren.
Walt Kowalski, is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper.
Nazarín is een priester die een puur en eerlijk leven tracht te leiden volgens de Christelijke grondbeginselen. Zijn omgeving echter schenkt hem vooral wantrouwen en haat, afgezien van de plaatselijke prostituee dan.
Dit oorlogsdrama bestaat uit drie delen : In het eerste deel 'Words' wordt de jonge monnik Kiril, die een gelofte van stilte heeft afgelegd, geconfronteerd met een voortvluchtig Albanees meisje Zamira. Een wraakzuchtige bende valt het klooster binnen op zoek naar haar.
Abel (Peter Ustinov) is de eigenaar van een delicatessenzaak. Zijn leventje wordt danig in de war gestuurd als op een dag de negerjongen Herman (N'Gai Dixon) voor de deur staat. Stanley (Peter Bonerz), een neef van Abel, heeft uit diens naam het jochie uitgenodigd om te verkeren in een betere omgeving dan zijn eigen leefmilieu. Tussen de twee ontpopt zich langzaam een relatie.
In het voorjaar van 2010 werd een kerkelijke ‘lock-in’ in de First Baptist Church georganiseerd door pastor Chris. In het eerste uur van de lock-in had een van de studenten, Justin, een ongewoon ‘incident’ en was ‘ontroostbaar’. Er werd gemeld dat hij kalmeerde en de rest van het evenement op zichzelf bleef. Twee dagen na de lock-in vertelde Justin naar verluidt aan zijn ouders dat hij iets ‘slechts’ had meegemaakt bij de lock-in. Hij beweerde ook dat hij alles op band had vastgelegd. Na het bekijken van de beelden hadden de ouders een ontmoeting met kerkleiders om de strafrechtelijke aanklachten te bespreken die zij overwogen aan te spannen tegen de kerk wegens het in gevaar brengen van kinderen, verwaarlozing en marteling.
Het tijdloze verhaal van Ebenezer Scrooge komt opnieuw tot leven als Tony-winnaar Jefferson Mays meer dan 50 rollen speelt in een virtuoze masterclass van een uitvoering die je moet zien om te geloven.
In deze uitvoering van Pariah van August Strindberg speelt Thorsten Flinck beide personages in een halfzwarte, halfwitte outfit, terwijl ze zich naar de camera draaien met de kant die momenteel spreekt.