Op een mooie zomerochtend dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Perennou af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld binnen de wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water leven.
Hoewel meer dan tweederde van onze planeet bedekt is met water weten we meer over het maanoppervlak dan over de zeebodem. Deep Blue is een reis naar de wereld van de zee.
Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. De Rijn, één van de machtige aders die ons Nederland hebben gemaakt en gevormd. Een land van water. De rivieren die ons land doorsnijden zijn zoveel meer dan alleen een bak met water die soms vol is en dan weer leeg. Het zijn kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en met een verrassing achter elke rietkraag. Waar mensenhanden hard hebben gewerkt; nevengeulen, overstromingsvlaktes, ontpolderingen. Inrichtingsmaatregelen die vaak vele positieve effecten hebben op alles wat groeit en bloeit.
De schorpioenen behoren tot de oudste spinachtigen op het land, met meer dan 1800 verschillende soorten waarvan bekend is dat ze bestaan. Normaal gesproken worden ze niet groter dan 10 cm, maar er zijn uitzonderingen bekend, zoals de Keizerschorpioen (Pandinus imperator), die tot meer dan 20 cm groot kan worden. Schorpioenen zijn vooral 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Neem een kijkje in het leven van deze geweldige wezens!