Cry Baby, een sterk maar gevoelig meisje, wordt naar een internaat gestuurd. Ze krijgt er al snel te maken met zeer strenge regels. Gelukkig heeft ze een beste vriendin die voor haar opkomt als ze wordt gepest door de andere studenten en leerkrachten. Met de hulp van haar vrienden en een engelachtige gids probeert Cry Baby de regels te veranderen.

Interviews en beelden van optredens worden gebruikt om een ​​overzicht te geven van de vrouwenmuziekscene.

Deze fascinerende politieke kijk op een weinig bekend hoofdstuk in de vrouwengeschiedenis vertelt het verhaal van 'Jane', de in Chicago gevestigde gezondheidsorganisatie voor vrouwen die tussen 1969 en 1973 bijna 12.000 veilige illegale abortussen uitvoerde zonder formele medische opleiding. Terwijl leden van Jane het feminisme beschrijven en klanten beschrijven hoe ze Jane hebben gevonden, vermengen archiefbeelden en recreaties zich om te laten zien hoe de repressie van het begin van de jaren zestig en de sociale bewegingen van het eind van de jaren zestig deze unieke groep beïnvloedden. Zowel essentiële kennis als meditatie over het proces van empowerment, Jane: An Abortion Service toont het belang van het behoud van de kennis van vrouwen in het licht van de revisionistische geschiedenis. JANE: EEN ABORTUSSERVICE werd gefinancierd door de Independent Television Service (ITVS) met geld van de Corporation for Public Broadcasting.

Deze documentaire reist door Varanasi, Lucknow en Muzzafarpur in India en traceert de verloren tradities en de cultuur van tawaifs (courtisanes van Noord-India), vooral via een lied gezongen door Rasoolan Bai, 'Lagat karejwa ma chot, phool gendwa na maar' en de minder bekende, eerdere versie 'Lagat jobanwa ma chot, phool gendwa na maar' (opgenomen in een grammofoonopname uit 1935). De film verweeft het verleden met het heden en wisselt persoonlijke verhalen af ​​terwijl hij in wisselwerking staat met historische gebeurtenissen, wat uiteindelijk leidt tot de teloorgang van een grote kunstvorm.