Een Duitse tv-documentaire die de dagelijkse repetities, de opnames en alles achter de schermen van Jean-Jacques Annauds klassieker 'The Name of the Rose' beschrijft. Van het perspectief van de acteurs tot de ideeën die de regisseur heeft gebruikt om een ​​onberispelijke internationale epische bewerking van Umberto Eco's bestverkochte roman te produceren, presenteert de film de obstakels achter het creëren van een productie van zo'n grote schaal en ook het maken van de vele moeilijke scènes, waarvan de meeste van degenen die hier worden gepresenteerd zijn de moorden op de personages in de mysterieuze abdij.

Met originele beelden en interviews wordt in deze documentaire het spannende verhaal over Apollo 13 verteld en het gevecht om de astronauten veilig thuis te brengen.

Behandelt de sfeer in Duitsland in de late jaren 70. Gedurende 2 maanden in 1977 worden een aantal mensen gevolgd tijdens de gijzeling van een zakenman door de linksradicale groep Rote Armee Fraktion. Later wordt de man vermoord. Hij was gegijzeld in een poging de drie leiders van de RAF (ook wel Baader-Meinhof groep genoemd) vrij te laten. De gijzeling mislukt en ook een poging tot een vliegtuigkaping wordt verhinderd. De drie prominente leden van de RAF Andreas Baader, Gudrun Enslin, en Jean-Carl Raspe plegen alle 3 zelfmoord.

Een groepje jongeren bereidt zich voor op de tijd van hun leven tijdens een zomer vol geheimen, leugens, seks, heel wat verwarring en parties. Ze beseffen niet dat, eens ze deze tocht gestart zijn, ze niet meer terug kunnen omdat de leugens die ze gecreëerd hebben veel te groot zijn. Deze jonge mensen die homoseksueel, lesbisch, bi en hetero zijn komen met drugs in contact. Anderen willen de drugs de rug toekeren. Het is de typische weergave van de Spaanse jeugd.

William Wells verdedigt de levensvatbaarheid van Fogo Island en spreekt zijn bezorgdheid uit over de uittocht van jongeren.