Deze documentaire vertelt hoe de Ierse singer-songwriter Sinéad O'Connor uitgroeide tot een wereldster en onderzoekt hoe ze haar stem gebruikte op het hoogtepunt van haar carrière. Dit, voordat haar neiging tegen heilige huisjes aan te schoppen, leidde tot haar verbanning uit de mainstream pop. Aan de hand van de profetische woorden en daden van Sinéad tussen 1987 en 1993 biedt de documentaire een filmisch portret van deze onbevreesde pionier, gezien door een eigentijdse feministische lens. Naast muziekvideo's, concertopnames en nooit eerder vertoond beeldmateriaal is er ook een nieuw interview met Sinéad zelf. Ook reflecteren hedendaagse kunstenaars, muzikanten en sociale commentatoren over Sinéads kunstenaarschap, impact en nalatenschap.
Documentaire van Werner Herzog over de "Grizzly Man" Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers in een Nationaal Park in Alaska waar hij poogde de de grizzly beren te beschermen. De film zit vol met unieke beelden en een blik in de geest van een man die zichzelf opgeofferd heeft voor de natuur.
Michael Moore onderzoekt ditmaal het gezondheidsstelsel in de Verenigde Staten en vooral waarom talloze patiënten niet de zorg krijgen die ze moeten hebben, omdat verzekeringsmaatschappijen alles doen om onder de kosten uit te komen en farmaceutische bedrijven hun winsten zo hoog mogelijk willen hebben.
Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000.
De mensheid leeft op een tijdbom. Als de grote meerderheid van de wetenschappers gelijk heeft, rest ons slechts tien jaar om te voorkomen dat de aarde in de ban komt van een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven. Een catastrofe die we zelf veroorzaken.
The Yes Men is een duo grappende politiek-activisten dat wereldwijde faam verkrijgt door zich voor te doen als leden van de World Trade Organization. De twee leden van The Yes Men zetten ooit een website op die de WTO imiteerde, maar ze werden voor echte organisatieleden aangezien. Vervolgens speelden ze het spelletje mee en verschenen op conventies, besprekingen en televisieprogramma's. Aangezien ze juist fel tegen de WTO zijn, geven ze constant satirische opmerkingen, die de slechte kanten van de organisatie belichten, waardoor hun publiek op het verkeerde been komt te staan.
Korte animatie: een van de overlevenden van de donkere Indonesische geschiedenis vertelt over de herinnering die ze had aan haar vader, die volgens haar verantwoordelijk is voor de tragedie van 1965.