Het is 1964. De Oost-Europese Selma emigreert met haar zoon Gene naar Amerika. Ze werkt dag en nacht in de fabriek voor het bestaan van haar zoon. Selma ziet slecht en heeft een erfelijke ziekte waarbij ze uiteindelijk blind zal worden.
Johnny Clay heeft een plan. Na 5 jaar in de gevangenis op Alcatraz te hebben doorgebracht besluit hij dat als hij dan toch misdaden pleegt, hij er maar beter voor kan zorgen dat de opbrengst ervan het risico op een straf waard is.
Een gangster ontsnapt uit de gevangenis en wil vóór zijn vlucht naar Italië wat oude rekeningen vereffenen en moet uit geldnood een overval plegen. Een politieman herkent zijn aanpak en weet hem bij arrestatie slinks de naam van een medeplichtige te ontlokken, zodat hij in het 'milieu' voor verklikker doorgaat.
Arvid, een bankbediende, wordt door zijn vriendin gedumpt omdat hij te saai is. In de hoop wat opwinding in zijn leven te brengen, helpt Arvid een overval op de bank te stoppen. De vrouw van de toekomstige bankrover spoort Arvid op en vertelt hem dat haar man de bank alleen beroofde om medische behandelingen te kunnen betalen, zodat ze een kind konden krijgen. De titel verwijst naar een axioma dat Arvids broer tegen hem zegt: 'In China eten ze honden'; waardoor hij beseft dat er niet zoiets bestaat als moreel absolutisme, en dat of iets goed of fout is, afhangt van de situatie. Door zijn onthulling krijgt hij sympathie voor de bankrover. In de veronderstelling dat hij het stel kan helpen en in één keer kan bewijzen dat hij een gevaarlijke bandiet is, beraamt Arvid een overval op zijn eigen bank met de hulp van zijn broer Harald en enkele andere wannabe-criminelen.
Muzikant Manny Balestrero leidt een gelukkig leven met zijn vrouw Rose en hun twee zoontjes, alleen kampt het koppel met financiële problemen. Wanneer Rose een dure tandheelkundige ingreep moet ondergaan, gaat Manny naar een verzekeringsmaatschappij voor geld.
Bankrover Doc McCoy is het gevangenisleven spuugzat en besluit met Sheriff Beynon in zee te gaan door nog een bank te beroven in ruil voor zijn vrijheid. Maar de bankroof loopt niet helemaal zoals bedoeld en ook zijn mede-bankrover blijkt niet te vertrouwen.
De film bestaat uit 14 scènes. Twee overvallers beroven de kaartjesverkoper op een station. Hierna binden ze hem vast. Vervolgens klimmen ze aan boord van een vertrekkende trein. Onderweg plunderen ze de postkamer. Hierna dwingen ze de machinist om te stoppen. Ze dwingen alle passagiers om hun bezittingen af te geven. Intussen wordt de vastgebonden kaartjesverkoper bevrijd door een klein meisje. Hij slaat vervolgens alarm in de saloon waar de sheriff met zijn mannen aan het dansen is. De sheriff en zijn mannen gaan achter de trein aan. De vluchtende boeven worden te paard achtervolgd. Een schietpartij volgt en de overvallers worden neergeschoten.
Twee huurmoordenaars proberen uit te vinden waarom hun laatste slachtoffer gewoon bleef staan en zich liet vermoorden zonder te proberen er iets aan te doen. Ze komen op het spoor van de femme fatale Sheila Farr en de rijke, verraderlijke Jack Browning.
Johan werkt samen met de GSI-eenheid voor georganiseerde misdaad om een groep gepantserde auto vervallers op te pakken
De film Buster is gebaseerd op de grote treinroof die begin jaren zestig heel Engeland op stelten zette. Het brein achter die treinroof was Buster Edwards, een sympathieke kruimeldief die de baby-afdeling van een warenhuis leegrooft als blijkt dat zijn vrouw June in verwachting is. Maar de treinroof is het echte grote werk: Buster en zijn kornuiten halen miljoenen binnen... De politie organiseert een nooit eerder geziene klopjacht maar Buster en June ontsnappen naar Mexico. Daar leidt Buster een rijkeluisleventje maar June kan niet wennen, de heimwee slaat toe en na een flinke ruzie vertrekt ze terug naar Londen. Buster heeft geen keuze, uit liefde voor zijn vrouw reist hij haar achterna, beseffend dat in Engeland jaren cel op hem wachten...