De samoerai Sanjuro reist naar een dorpje in het negentiende-eeuwse Japan. Hier bemerkt hij dat het dorpje verdeeld is tussen twee gangsters. Hij besluit de twee kanten tegen elkaar uit te spelen.

Een groep leden van de upper-class houdt na een operavoorstelling een formeel etentje bij één van de leden thuis. De avond verschuift langzaam naar de nacht en dan blijkt dat de gasten niet meer weg kunnen. Er zijn geen fysieke barrières en de deuren zijn niet op slot.

Johnny is de ultieme anti-held van de jaren negentig; koud, cynisch en immoreel, maar op andere momenten liefdevol en gepassioneerd. Hij is uit Manchester gekomen om een vroegere vriendin, Louise, op te zoeken.

Een moedig klein weesmeisje wordt abrupt gedumpt in de zorg van haar norse, kluizenaar grootvader, en wordt later heroverd en afgeleverd als metgezel voor een invalide meisje.

In het Terzi Instituut voor genetisch onderzoek wordt ingebroken en de bewaker neergeslagen, maar niemand kan ontdekken of er iets gestolen is. Eén medewerker weet echter meer, maar is al gauw zijn leven niet meer zeker. De blinde Franco Arno (Karl Malden), die met het weesmeisje Lori tegenover het instituut woont, meent al eerder een verdacht gesprek te hebben opgevangen en meldt zich bij de sluwe reporter Giordani (James Franciscus) wanneer hij verneemt dat een medewerker voor de trein is gesprongen en daar een foto van is gemaakt...

De melancholische Roderick Usher woont samen met zijn zus Madeleine en hun butler als enige erfgenamen van de familie Usher in een groot vervallen landhuis. Roderick is overgevoelig voor elk fysiek contact, zo erg zelfs dat elke voetstap die hij zet, zijn oren doet suizen.

Dit is het ongehoorde en controversiële verhaal van de legendarische filmster Joan Crawford (Dunaway) en haar strijd met de dubbele rol van verblekende filmster en getergde moeder. De Crawford uit het openbare leven had een sterke wil en glamour en was bewonderenswaardig, maar "Mommie Dearest" onthult de privé persoon Crawford, de vrouw die wanhopig probeerde moeder te zijn, die als ongehuwde haar kinderen adopteerde en die trachtte te overleven in de vernietigende filmindustrie. De passie, de afmattende druk, en haar afschuwelijke neergang in het alcoholisme en kindermishandeling worden treffend - en onvergetelijk - uitgebeeld in deze film.

Laura Kendall, ook bekend als Emanuelle, arriveert in een afgelegen gevangenis met een lang, fictief strafblad waarmee ze undercover kan gaan om verslag uit te brengen over de wreedheden achter de tralies.

Na zijn scheiding wacht de veertigjarige Thomas (Goslinga) elke dag tot zijn ex Marie (Lodeizen) naar haar werk gaat. Daarna gaat hij haar huis binnen - hij heeft nog een sleutel. Hij geeft de planten water, neemt een douche, ruimt daarna keurig op en gaat weer weg. Niemand merkt het, ook niet zijn nieuwe vriendin. Interessant psychologisch drama, dit speelfilmdebuut van regisseur De Vries. Mooie lange shots, goed spel, maar, door het onderwerp, ook wat afstandelijk. De Vries' korte film Missen werd in 2009 in Cannes genomineerd voor een Palm.

Twee stellen op een uitje aan de oceaan worden achterdochtig dat de gastheer van hun schijnbaar perfecte huurwoning hen misschien bespioneert. Wat een feestelijke weekendtrip had moeten zijn, verandert al snel in iets veel sinisters.

Een stel vermoordt een willekeurige vreemdeling alleen voor de spanning, maar de zaken worden ingewikkeld als een van hen besluit de ander niet te volgen.

In Londen hebben verschillende moorden plaatsgevonden. Alle slachtoffers zijn prostituees en de moordenaar gebruikt dezelfde technieken als Jack the Ripper. Peter Dockerman, een ex-acrobaat en echtgenoot van een van de slachtoffers, is de hoofdverdachte. Maar wie de moordenaar ook is, heeft kannibalistische neigingen en als Scotland Yard de moorden niet snel oplost, zou het bewijsmateriaal wel eens kunnen worden opgegeten!