Wanneer de muzikanten Joe en Jerry per ongeluk getuigen zijn van een schietpartij onder criminelen, springen zij snel op een trein naar Florida, vermomd als Josephine en Daphne, de nieuwste leden van een meisjes jazz band.

De theatercriticus geeft zijn reputatie als vrijgezel op. Zijn tantes staan bekend als twee zeer aardige dames en zijn verbazing is groot dat hun barmhartigheid eenzame mannen te helpen, in de vorm van arsenicum is gegoten.

Als de man van Raymunda (Penélope Cruz) op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending. Raymunda probeert uit alle macht haar gewone leven vol te houden, maar het verleden laat haar niet met rust. En als dan ook nog haar dode moeder verschijnt…

Als de chocoladefabrikant Willy Wonka een prijsvraag uitschrijft waarmee vijf gelukkigen een tour door zijn fabriek kunnen winnen, is de hele wereld in rep en roer. De gelukkige Charlie is één van de winnaars.

Arvid, een bankbediende, wordt door zijn vriendin gedumpt omdat hij te saai is. In de hoop wat opwinding in zijn leven te brengen, helpt Arvid een overval op de bank te stoppen. De vrouw van de toekomstige bankrover spoort Arvid op en vertelt hem dat haar man de bank alleen beroofde om medische behandelingen te kunnen betalen, zodat ze een kind konden krijgen. De titel verwijst naar een axioma dat Arvids broer tegen hem zegt: 'In China eten ze honden'; waardoor hij beseft dat er niet zoiets bestaat als moreel absolutisme, en dat of iets goed of fout is, afhangt van de situatie. Door zijn onthulling krijgt hij sympathie voor de bankrover. In de veronderstelling dat hij het stel kan helpen en in één keer kan bewijzen dat hij een gevaarlijke bandiet is, beraamt Arvid een overval op zijn eigen bank met de hulp van zijn broer Harald en enkele andere wannabe-criminelen.

De casino-eigenaar gelooft nog in wonderen en als een schuldenaar overlijdt hoopt hij geluk te vinden in een appel die hij koopt van een oud vrouwtje. Geluk lijkt werkelijk te komen als de dochter van de overledene voor hem gaat werken.

Antoine Doinel is zojuist ontslagen uit het leger en ambieert tevergeefs een carrière als detective in Parijs. Ook is hij op zoek naar een succesvolle romance, maar hij is erg schuchter in het gezelschap van vrouwen.

Vierde deel uit Truffaut's Antoine-Doinelserie. Antoine Doinel is nu 26 jaar en getrouwd met Christine, die in verwachting is. Hij wordt echter verliefd op zijn collega Kyoko, met wie hij een relatie begint.

Na een ruzie met z'n vriendin vertelt Rob, eigenaar van een platenzaak, wat z'n top-5 van pijnlijkste "break-ups" is. Tussendoor bespreekt hij z'n problemen met z'n collega's, gaat 'ie op bezoek bij z'n exen en beleeft 'ie ondertussen een nieuwe romance.

Vijfde en laatste deel uit Truffaut's Antoine-Doinelserie. Antoine Doinel is inmiddels 34 jaar en denkt terug aan de vrouwen die hij liefgehad heeft (uit de eerdere films in de serie). Hij ligt nu in scheiding met Christine, omdat hij verliefd is op Sabine Barnerias. Ook komt hij zijn jeugdliefde Colette Tazzi weer tegen.

De advocaat d'Amato raadt een cliënt aan om niet te gaan scheiden. Hij vertelt zijn cliënt het verhaal van de Roses. Een gelukkig stel totdat Barbara zich voorstelt hoe het leven zonder Oliver zou zijn, wat haar bevalt. Na veel ruzies besluiten ze te scheiden. Ze willen echter allebei het huis hebben en dit zorgt ervoor dat er een gemeen gevecht ontstaat over wie het zal krijgen.

Muurbloempje Muriel Heslop woont met haar grote familie in een beklemmend badplaatsje in Australie. Muriel leeft in een droomwereld, die steunt op de liedjes van Abba en catalogi met bruidskleding. Zij wacht smachtend op haar droomprins die haar uit haar middelmatigheid moet redden. Als hij op zich laat wachten, neemt Muriel haar lot in eigen handen en trekt naar het bruisende Sidney, Als ze daar de levenslustige Rhonda ontmoet gaat de wereld voor haar open. Maar haar doel blijft: trouwen, hoe dan ook!

Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

Wanneer Martin, voormalig DDR-burger, wordt vrijgelaten uit de gevangenis, wordt hij de laatste tijd geconfronteerd met de gevolgen van de Duitse hereniging.