Bluey, een boze jonge vrouw die gevangen zit in een leven vol geweld, ontmoet een mysterieuze mentor die alles kan veranderen. Bluey is een verhaal over moed, hart en de strijd om te overleven.

Beroofd van aardse herinneringen, worstelt een nieuwkomer in het hiernamaals om het verleden te herstellen, in deze poëtische fantasie die een duistere reflectie biedt op persoonlijke verzoening in de schaduw van het gewelddadige verleden van Kenia. Stel je voor dat je op een dag wakker wordt in een dorre woestenij. Door geheugenverlies heb je geen idee waar je bent, wat je identiteit is en hoe je bent aangekomen. Een kleine groep vreemden heet je welkom in een nabijgelegen oaseresort en onthult je de aard van deze nieuwe realiteit. Je bent dood. En dit is het hiernamaals. Dit is wat er gebeurt met Kaleche (Nyokabi Gethaiga) in de enigmatische openingsscène van Kati Kati, de poëtische debuutfilm van schrijver-regisseur Mbithi Masya.

Annie is net afgestuurd en krijgt de kans om bij een groot bedrijf te werken en succesvol te worden, maar voor ze er aan begint krijgt ze twijfels of ze dit wel wil. Tijdens een worsteling met zichzelf over wie ze wil worden krijgt ze, door een misverstand, het aanbod om als nanny te gaan werken bij een rijk gezin. Al snel ontdekt ze dat het zoontje geen aandacht krijgt van zijn ouders en daarom zijn woede op de buitenwereld afreageert. De moeder is te druk met haar rijke leventje om de problemen in haar leven onder ogen te zien en de vader is nooit thuis en zondert zich af van zijn gezin. Wanneer Annie, die door het misverstand alleen Nanny genoemd wordt, een band begint te krijgen met het jongetje, moet ze haar privé-leven opzij zetten om dat van hem op de rails te krijgen.

Wanneer haar tieners op kamp gaan en haar man haar abrupt verlaat om een nieuw gezin te stichten, wordt Lila aan haar eigenaardige en chaotische lot overgelaten voor een zomer in haar landelijke huis in de Catskill bergen.

Drie generaties vrouwen in een Mexicaans-Amerikaanse familie ervaren in de loop van een zomer seksueel ontwaken.

Tussen 1957 en 1964 schreef de Poolse dichteres Sofia Bohdanowiczowa 25 brieven aan de Poolse auteur Józef Wittlin. Beiden waren in ballingschap in Noord-Amerika. De correspondentie maakt deel uit van de bezittingen van Houghton Library in de Harvard University. Een vrouw is daar gekomen om de brieven, gekreukt papier en vervaagde enveloppen te bekijken en probeert te verwoorden hoe het werk haar doet voelen.

Meis woont met haar ouders en oma in de bocht van de weg. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. Supernova gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

Een moeder probeert opnieuw contact te maken met haar jihadistische zoon als hij bij haar thuis zijn proces mag afwachten.