Documentaire van de 26-jarige Syrische journalist Waad al-Kateab, waarin zij met haar camera vijf jaar van haar leven in Aleppo tijdens de Syrische opstand tegen Assad vastlegt. Waad woont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis, in het door rebellen bezette Aleppo. Omringd van alle kanten, dagelijks gebombardeerd door het Syrische regime en de Russische luchtmacht, vreest Waad dat ze elk moment gedood kunnen worden. Daarom schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam.

Een kroniek die een zeldzaam inzicht biedt in de internationale perceptie van de oorlog in Irak, met dank aan Al Jazeera, het populairste nieuwskanaal in de Arabische wereld. De zender werd ronduit bekritiseerd door kabinetsleden en functionarissen van het Pentagon vanwege hun pro-Iraakse vooringenomen berichtgeving, en werd sterk veroordeeld vanwege het veelvuldig uitzenden van civiele causaliteiten en beelden van Amerikaanse krijgsgevangenen. Ze hebben alles onthuld (en blijft de wereld laten zien) over de oorlog in Irak. dat de regering-Bush niet wilde dat zij het zagen.

Een Duits-Joodse jongen probeert tussen 1938 en 1945 te overleven door zijn achtergrond te verbergen en zich feilloos aan te passen aan zijn omstandigheden - aanvankelijk in een communistisch weeshuis, vervolgens als lid van de Hitlerjugend.

Het waargebeurde verhaal van Megan Leavey, korporaal bij het marinierskorps. Zij vormt met de militaire gevechtshond Rex een sterk duo. In Irak zullen de twee meer dan 100 missies volbrengen en daarbij talloze levens redden. Een geïmproviseerde bom zal hun trouw echter aan een test onderwerpen.

Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig.

Film over de Holocaust. Een joods gezin mag de flat behouden waarin ze altijd hebben gewoond en een relatief normaal leven leiden. Op een dag verdwijnt hun 10-jarige zoon. Hij is naar een deportatiekamp gestuurd dat een paradijs lijkt, behalve dat de gevangenen worden gebruikt voor medische experimenten.

Een onderscheiden hospik en alleenstaande moeder (Michelle Monaghan) keert terug naar huis na een lange missie in Afghanistan. De band met haar 5-jarige zoontje blijkt verslechterd te zijn en de jongen is tijdens haar afwezigheid meer naar zijn vader (Ron Livingston) en zijn vriendin (Emmanuelle Chriqui) getrokken. Als ze probeert de banden met haar zoon aan te halen krijgt ze tevens te maken met aanhoudende herinneringen aan Afghanistan. Als ze een monteur ontmoet stelt deze voor om zich open te stellen voor haar ervaringen. Wanneer de band met haar zoon groeit bereikt haar het nieuws over een nieuwe missie. Ze zal een manier moeten vinden om haar taak als moeder en haar verplichtingen als soldaat te combineren.

Het door oorlog verscheurde Sarajevo was ooit een stad met allure, waar zelfs de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Nu is het één grote gevarenzone met mortieraanvallen en overal sluipschutters. De film volgt een groepje journalisten, waaronder de bekwame maar botte Flynn, die zich in het centrum van de nog altijd bewoonde stad wagen.

De twee soldaten Brandon en Jared keren terug naar Texas na een vreselijke oorlog in Irak. Wegens onrust in Irak moeten de twee echter weer terugkeren om te helpen, maar Brandon weigert om terug te gaan.

Dit is een drama dat zich afspeelt in het door de nazi's bezette Frankrijk, op het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog. Charlotte Gray vertelt het meeslepende verhaal van een jonge Schotse vrouw die samenwerkt met het Franse verzet in de hoop haar minnaar, een vermiste RAF-piloot, te redden. Gebaseerd op de bestseller van Sebastian Faulks.

Deze aangrijpende film bestaat uit beelden die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn opgenomen van verschillende kanten van het conflict: het tsaristische Rusland en het Oostenrijks-Hongaarse rijk. De filmmakers kleurden het materiaal met sensuele kleuren van sepia tot rood, blauw en paars en vertraagden de beelden om het materiaal te analyseren. De totale afwezigheid van commentaar maakt het materiaal welsprekend en verontrustend. -MoMA