Serengeti Symphony is een film over het leven van wilde dieren in natuurpark de Serengeti in Tanzania, Oost-Afrika. Het laat een nieuwe manier van natuurfilmen zien; de beelden zijn ritmisch gemonteerd met natuurgeluiden en populair-klassieke muziek van Laurens van Rooyen. De film toont een grote verscheidenheid van dieren zoals leeuwen, cheeta's, zebra's, olifanten, giraffen, krokodillen en vele soorten vogels.

IJsland is een land van ijs en vuur en heeft de grootste concentratie vulkanen ter wereld. De landschappen, voortdurend gevormd door uitbarstingen, maken het tot een gebied bezaaid met aanwijzingen over de vorming van onze planeet en haar evolutie. Bioloog Bénédicte Menez, geoloog Charles Frankel en fotograaf Olivier Grünewald onderzoeken de meest actieve regio's.

Op een mooie zomerochtend dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Perennou af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld binnen de wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water leven.

Wilde en in de steek gelaten katten lopen met tienduizenden door de straten van New York City. Omdat de stad dit probleem niet aankan, schieten honderden toegewijde vrijwilligers de dieren te hulp. Deze film richt zich op vier van hen, die actief zijn in Brooklyn.

Een van de meest mysterieuze dieren die in de jungle voorkomen is het dwergnijlpaard - tot 300 kg zwaar, slechts 2 meter lang en 80 cm hoog, en een echte eenling. Sinds de ontdekking in 1844 hebben generaties onderzoekers geprobeerd het in het wild te bestuderen, maar tevergeefs. Hoewel het mogelijk bleek enkele exemplaren voor dierentuinen te vangen, kreeg niemand ze ooit te zien voordat ze al in de val zaten. Ze ontweken de blik van de onderzoekers als fantomen onder de bescherming van het betoverde bos. Dit zijn de allereerste foto's van dwergnijlpaarden in hun natuurlijke omgeving: het regenwoud van West-Afrika. Te midden van verhalen over hun leefgebied geeft de film een ​​eerste indruk van het leven van dit schuchtere wezen. Terwijl hun tien keer zwaardere familieleden luid en gezellig zijn en in open wateren leven, beweegt het dwergnijlpaard zich heimelijk door het dichte struikgewas.