Marty McFly er en typisk amerikansk teenager fra 1980'erne, der ved et uheld bliver sendt tilbage til 1955 i en plutoniumdreven DeLorean tidsmaskine, opfundet af den gale videnskabsmand Christopher Lloyd. I løbet af sin utrolige og forbløffende rejse tilbage i tiden skal Marty sikre sig, at hans kommende teenage-forældre, Crispin Glover og Lea Thompson, mødes og bliver forelskede, så han kan rejse tilbage til fremtiden.

Det aller lækreste er faktisk, hvis du ikke ved ret meget om handlingen i The Big Lebowski. Hvis ikke allerede dine venner storgrinende har fortalt om nogle af situationerne, er det helt ideelt - du har det hele tilgode. Kig på billederne. Det er en hylende skæg forvekslingskomedie, der lå højt på biohitlisterne i månedsvis. Den er med Jeff Bridges som The Dude, Goodman som Walter, Buscemi som Shut-The-Fuck-Up Donny, og Turturro som Jesus (ikke ham den kendte). Den handler lidt om bowling og lidt om en kidnappet piges afskårne lilletå..

Diamanttyven Franky er i London for at aflevere en kæmpe diamant til Avi, men på vejen bliver han fristet til at sætte nogle penge på en ulovlig boksekamp. Det er dog blot en fælde. Samtidig får boksepromoteren Tyrken problemer, da den uberegnelige irske sigøjnerbokser Mickey vinder over hans egen bokser.

Phil Conners (Bill Murray) er en mavesur tv-vejr-mand, der hvert år (meget mod sin vilje) bliver sendt til den lille flække, Punxsutawney. Her skal han interviewe byens eneste landskendte "person" – et murmeldyr, der efter sigende kan fortælle, om foråret er på vej, eller om vinteren fortsætter. Og Phil hader det. Han hader alt, der har noget med byen at gøre, og vil allerhelst væk derfra med det samme. Men da Phil vågner op på hotellet næste morgen, er det den samme dag som i går(?) Og sådan fortsætter det, dag efter dag – med den samme dag. Det har jo nogle fordele, for der er jo ingen "i morgen", og Phil kan gøre, hvad der passer ham uden at stå til ansvar for nogen dagen efter.

Anden del af Kieslowskis film-trilogi, hvor hver film har sit udgangspunkt i de tre farver i tricoloren. Dominique - en ung smuk pariserinde - kræver i al dødsens alvor skilsmisse fra sin polske ægtemand, Karol. At han ikke længere kan tilfredsstille sin kone seksuelt, er noget den høje, franske dommer forstår. Parret bliver skilt på stedet. Totalt ydmyget, ribbet for alt han ejer - selv sit pas - lykkes det alligevel Karol at vende illegalt tilbage til Polen. Efter kommunismens fald er stemningen en god blanding af det totale anarki og nye muligheder efter kapitalismens rå lov. Det sorte marked er et eldorado for frygtløse og dristige mænd som Karol. Han tjener en formue og begynder at lægge udspekulerede planer.

Da mangemillionæren Edward farer vild i Beverly Hills og samles op af gadepigen Vivian, bliver det begyndelsen på en usædvanlig kærlighedshistorie. Den travle forretningsmand og firmaopkøber hyrer den snarrådige pige til at spille rollen som hans ledsager i en uges tid. Deres forhold er ren og skær forretning - i hvert fald i begyndelsen...

George Clooney spiller Everett Ulysses McGill, som har lokket to af sine medstraffefanger til at flygte sammen med ham ved at love at dele udbyttet fra sit sidste kup med dem. Det bliver en begivenhedsrig rejse gennem 30’ernes USA, hvor fattigdom og racisme hærger. Man kan dog langtfra kalde O Brother, Where Art Thou? for en nedslående film. For det første er de tre tumper på flugt ustyrligt morsomme. Især Clooney er ubetalelig i en rolle, hvor han spiller mod sit normale image og dermed er en herlig parodi på både sig selv og 30’er-filmenes slikkede førsteelskere med pomade i håret og et velplejet moustache. Dernæst er Coen-brødrenes manuskripter altid et veritabelt overflødighedshorn af underfundigt vid, og sidst, men bestemt ikke mindst, er O Brother, Where Art Thou? krydret med en flok skønne sange fra perioden og markerer altså Brødrene Coens debut i musical-genren. Efter min ydmyge mening en fuldendt triumf, og en klokkeklar anbefaling skal der lyde herfra.

Drengen Charlie Bucket elsker chokolade, men desværre har han ingen penge, så han kan hengive sig til sin lidenskab. Imidlertid er hans lykke gjort, da direktøren på chokoladefabrikken Wonka udskriver en konkurrence, hvor fem heldige kan vinde en guidet tur til den ellers tophemmelige fabrik. Charlie vinder en af de eftertragtede pladser - og så kan eventyret begynde

Kresten lever i Københavns yuppie-cirkler med udsigt til en strålende karriere, lige indtil han på sin bryllupsnat ringes op fra Lolland og modtager meddelelsen om sin fars død. Han har svært ved at forklare sig over for sin kone Claire, da han har bildt alle ind, at han ingen familie har. Det bliver ikke nemmere for Kresten, da han genser den fædrende, totalt nedrakkede gård og møder sin ældre, tilbagestående bror Rud, der er ensom, forsumpet og ude af stand til at klare sig selv.

Den rapkæftede småforbryder Reggie Hammond sættes på fri fod i 48 timer. Reggie skal hjælpe den trætte detektiv Jack Cates med at fange en gammel bekendt, en desperat morder. Det fører til en hæsblæsende jagt gennem San Francisco.

Den nyuddannede præst Andreas, den klodsede bagerjomfru Olympia, den beklemte hotelportier Jørgen, den generte damefrisør Karen og den flabede Hal-Finn mødes på aftenskolens italienskhold. Da de som en pludselig indskydelse beslutter at tage på studietur til Italien, sker der noget. I det romantiske Venedig finder de ud af, at lykken er mere snublende nær, end de har været klar over.