Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000.

De mensheid leeft op een tijdbom. Als de grote meerderheid van de wetenschappers gelijk heeft, rest ons slechts tien jaar om te voorkomen dat de aarde in de ban komt van een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven. Een catastrofe die we zelf veroorzaken.

Oscar-winnaar Michael Moore duikt met zijn gedurfde en hilarische one-man-show regelrecht in vijandig gebied, diep in het hart van TrumpLand in de weken vóór de verkiezingen van 2016.

Nu de Doomsday Clock het dichtst bij middernacht is geweest, onderzoekt Jane Corbin de verspreiding van kernwapens over de hele wereld. Ze bezoekt Los Alamos, de thuisbasis van de Amerikaanse ontwikkelingsfaciliteit voor kernwapens en de historische thuisbasis van Oppenheimer's Manhattan Project. In Schotland onthult ze de strategie achter de Britse nucleaire afschrikking, en spreekt ze met campagnevoerders in Suffolk die strijden tegen Amerikaanse wapens waarvan zij vrezen dat deze zich op Britse bodem zullen bevinden. Jane ontdekt ook hoeveel van de mondiale overeenkomsten en waarborgen die de verspreiding van kernwapens sinds de jaren zeventig hebben beperkt, niet meer werken. Dit is een verhaal verteld door de wetenschappers, onderzoekers en diplomaten die de klok hebben gezet en hebben gevochten om ervoor te zorgen dat het ultieme afschrikmiddel al meer dan 70 jaar niet is gebruikt.

Het adembenemende verhaal van Carl Beech, een voormalige verpleegster uit Gloucester die beweerde dat hij in de jaren zeventig en tachtig seksueel was misbruikt door een groep prominente mannen.