סרטו הראשון והאוטוביוגרפי של הבמאי פרנסואה טריפו סימן את תחילתו של הגל החדש הצרפתי וזיכה אותו בפרס הבמאי בפסטיבל קאן בשנת 1959. בצילומים עדינים ופואטים מגולל הסרט את ילדותו והתבגרותו הקשה של הילד טריפו במשפחתו המפורקת, בשכונת העוני בה התגורר. סצינת הסיום של הסרט היא אחת הרגישות והנוגעות ללב בתולדות הקולנוע. הילד טריפו משוחק על ידי השחקן ז'אן פייר לאוד בצעירותו.

בעיירה קטנה באורגון, יצאה קבוצת נערים למסע חיפוש אחר צעיר שנעלם. מסע הגבורה, שנמשך יומיים, היה בלתי נשכח עבורם. במהלכו גילו הנערים הרבה על עצמם, דרך חוויות והרפתקאות שעברו.

הרולד (באד קורט) המורבידי מנסה להימלט מלחציה של אמו השתלטנית למצוא לעצמו בת זוג ומעדיף להשתתף בלוויות. בבית הקברות הוא גם פוגש במוד (רות גורדון), אלמנה תוקפנית. הזוג, הלא מתאים לכאורה, יוצר קשר ההופך לרומן שנוי מאוד במחלוקת, אך מעורר רגשות אהבה כנים.

סמלים ראשונים, כמעט נבואיים, למרידות הנוער בשנות השישים, בדמויותיהם של מינאו וג'יימס דין האגדי, המגלם תפקיד של בן להורים מן המעמד הבינוני: אב חלש ואם דומיננטית. הוא מסתבך עם המשטרה והופך לאלים. דיוקן מזעזע של נער הנתון במצוקת ההתבגרות. אחת מהמלודרמות החברתיות הקלאסיות של תקופת אייזנהאואר, המבקרת בחריפות כמה מאורחות חייה של המשפחה האמריקאית הממוצעת. הסרט עוסק גם בפוריטניות המינית שהולידה הדחקות שהובילו לאלימות קשה. אחד משלושת הסרטים העלילתיים של ג'יימס דין.

סיפורו המרגש של זמר הקנטרי והאגדה המוסיקלית ג'וני קאש. כילד הוא גדל בחווה שם עבד בשדה כותנה. הוא עבר  לממפיס שם הפך לזמר מצליח אחרי שתקליטי סאן הקליטו אותו בתקופת הצלחתם של מלך הרוקנרול, אלביס פרסלי והזמרים ג'רי לי לואיס וקרל פרנקלין. הסרט מתמקד במערכת היחסים של קאש עם ג'ון קארטר שהיתה זמרת הליווי שלו.

הסרט מגולל את סיפורה של פרנסיס האוזמן (ג'ניפר גריי) המכונה "בייבי" במהלך חופשה משפחתית בקיץ 1963. המשפחה מגיעה לאתר הנופש "קלרמן". במהלך החופשה מתאהבת בייבי בג'וני (פטריק סווייזי), רקדן ומורה לריקוד באתר. הרומן ביניהם מוביל את בייבי להיכרות עם אנשים שונים ועם עצמה במובן מסוים. אביה של בייבי לא מקבל בעין יפה את ההתפתחויות, אך לבסוף מקבל את אהבתה ואת ג'וני בסצנת סיום בלתי נשכחת. הסרט הפך לסרט פולחן, והזניק את פטריק סווייזי למעמד של כוכב-על. מעבר לעלילה, הריקודים והמוזיקה תופסים חלק מהותי בסרט.

בטולסה, שנת 1966, הנערים התחלקו לשתי קבוצות - אם אתה "סוק", יש לך כסף, מכוניות, עתיד. אבל אם אתה "גריזר", אתה חסר שייכות, כשכל מה שיש לך זה רק החברים שלך וחלום, שיום אחד תהיה שייך.

עיבוד מרשים לספרו החשוב של גינתר גראס, שהקדים את זמנו בעשור לפחות. סיפור משפחתו של הילד אוסקר דרך זווית הראייה של מי שבחר להפסיק לגדול כשגילה עד כמה מלוכלך ולא אמין הוא עולמם של המבוגרים, ובסופו של דבר בחר ליטול בו חלק. עלייתם של הנאצים לשלטון מאפשרת גם לחריג כמו אוסקר להשתלב בחברה הארית הטהורה, ונפילתם היא הפתח שלו להשתחרר מהאינפנטיליות שבה דבק כל חייו. הילד דיוויד בננט - שמופיע היום בעיקר בתיאטרון - העניק לעיבוד הקולנועי חלק נכבד מייחודו. הסרט זכה באוסקר לסרט הזר