De regisseur Guido probeert te relaxen na zijn laatste hitfilm. Hij krijgt echter geen rust, aangezien de mensen met wie hij in het verleden gewerkt heeft constant op zoek zijn naar nieuw werk. Hij worstelt met zijn geweten, maar het lukt maar niet om een nieuw idee te verzinnen.

De vader van de familie, Helge Klingenfeldt, wordt 60 jaar en er wordt een groot feest gehouden. Er zijn nog wat spanningen binnen de familie vanwege de zelfmoord van één van Helge's dochters enkele weken terug.

Harold is een eenzame jongeman van goede komaf met een obsessie voor de dood. Tijdens één van zijn rituele begrafenisbezoeken ontmoet hij Maude, een dame op bejaarde leeftijd die er een inspirerende levensvisie op na houdt.

Zij is erg kattig en kinderloos en hij is een drinker. Veel geld van Big Daddy's erfenis zullen ze dus wel niet krijgen, hoewel Big Daddy veel om haar geeft en niet om dat andere stel met die monsters van kinderen.

Once Were Warriors is het verhaal van een kansarme familie aan de smerigste rand van de stad. Het is dat deel van de stad waar het werk van een welzijnswerker de druppel op de gloeiende plaat is, waar werkloosheid heerst, mensen het zicht op verbetering kwijt zijn en hun toevlucht zoeken in drank en drugs.

Sissi geniet zo van haar vrijheid in Hongarije dat ze haar tijd daar als een lange vakantie beschouwt, totdat graaf Andrassy haar de liefde verklaart. Geschrokken besluit ze de volgende ochtend direct terug te keren naar Wenen en haar echtgenoot, die blij is haar eindelijk weer te zien.

Een van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde, een olieplatform, wordt getroffen door een brand. De in zichzelf gekeerde, mysterieuze Hanna (Sarah Polley) gaat erheen om één van de slachtoffers te verzorgen, waarbij ze in stilte haar plekje tussen de mannelijke arbeiders inneemt. De man die ze verzorgt, Josef (Tim Robbins), is door het ongeval tijdelijk blind geworden. Tussen de zwijgzame vrouw en de beschadigde man groeit langzaam een bijzondere band, een verbintenis vol geheimen, waarheden, leugens, humor en pijn. Dit raakt hen beiden diep en zal hun leven voor altijd veranderen.

De alleenstaande moeder Esma woont met haar 12-jarige dochter Sara in de wijk Grbavica, in Sarajevo, waar het leven nog steeds in het teken staat van opbouw na de Joegoslavische oorlog. Esma bezoekt de vrouwensteungroep in Sarajevo. De sociaal werker moedigt de vrouwen aan om over hun verdriet te spreken, maar Esma houdt haar mond. Ze verschijnt alleen op de dagen wanneer de financiële steun wordt vergeven. Om de eindjes aan elkaar te knopen, neemt Esma een baan als serveerster bij een nachtclub. Sara wordt dikke maatjes met Samir. Ze hebben een hechte band, mede omdat beiden hun vader hebben verloren in de oorlog. Maar Samir is verbaasd dat Sara de details niet kent over haar vaders dood. Als Sara een certificaat nodig heeft als bewijs dat haar vader oorlogsslachtoffer is, om korting te krijgen op de kosten voor een schoolreisje, wil Esma dat certificaat niet aanvragen. Ze zegt dat dat beter is voor Sara en voor haarzelf.

Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.

Als je de titel ‘Zomer op het Balkon’ leest, denk je waarschijnlijk dat het een luchtige Berlijnse zomerkomedie zal zijn, maar dat is niet zo. Deze film is een intieme studie van twee vriendinnen die bij elkaar komen vanwege problemen in het dagelijks leven en met mannen en zo proberen te genieten van een leven gebaseerd op hun ideeën.

In een Deens stadje volgt een groepje mensen een cursus Italiaans: een kapster, het meisje uit de bakkerswinkel, de bedrijfsleider van een restaurant, de manager van de sporthal, de nieuwe dominee... Allemaal staan ze alleen in het leven: misschien is het de hoop op een beetje 'amore' die hen doet zwoegen op het verschil tussen een pizza en een piazza. Tijdens een reis naar Venetië kunnen ze het geleerde in de praktijk brengen - en krijgt de Italiaanse zon de kans om mensen bij elkaar te brengen.

Regisseur Helmut Dietls en Patric Susskinds illustreren een legendarisch verhaal van twee geliefden die de dood niet kunnen vermijden.