Twee jongens groeien op in een van de meest beruchte buurten ter wereld: de "Cidade de Deus" in Rio de Janeiro. In hun pogingen de armoede te ontvluchten nemen ze beiden een ander pad: de één wordt fotograaf, de ander drugsdealer.

Ingetogen drama van 'la grand-mère de la nouvelle vague' brengt twee uur uit het leven van de jonge zangeres Cléo in beeld. Terwijl ze wacht op de uitslag van een kankeronderzoek, zwerft ze door de straten van Parijs.

De alleenstaande moeder Esma woont met haar 12-jarige dochter Sara in de wijk Grbavica, in Sarajevo, waar het leven nog steeds in het teken staat van opbouw na de Joegoslavische oorlog. Esma bezoekt de vrouwensteungroep in Sarajevo. De sociaal werker moedigt de vrouwen aan om over hun verdriet te spreken, maar Esma houdt haar mond. Ze verschijnt alleen op de dagen wanneer de financiële steun wordt vergeven. Om de eindjes aan elkaar te knopen, neemt Esma een baan als serveerster bij een nachtclub. Sara wordt dikke maatjes met Samir. Ze hebben een hechte band, mede omdat beiden hun vader hebben verloren in de oorlog. Maar Samir is verbaasd dat Sara de details niet kent over haar vaders dood. Als Sara een certificaat nodig heeft als bewijs dat haar vader oorlogsslachtoffer is, om korting te krijgen op de kosten voor een schoolreisje, wil Esma dat certificaat niet aanvragen. Ze zegt dat dat beter is voor Sara en voor haarzelf.

De muzikaal begaafde Lara komt in botsing met haar dove ouders, wanneer deze weinig begrip kunnen opbrengen voor haar artistieke ambities. Film over tegenstellingen tussen de 'sprekende' en de 'dove' wereld.

De famillie Verma maakt zich op voor het huwelijksfeest van hun dochter Aditi. Vader Lalit probeert de trouwerij in goede banen te leiden, maar hij raakt steeds nerveuzer van al die familieleden die van heinde en ver zijn gekomen om het feest bij te wonen. Van de opgefokte huwelijksplanner Dabuy hoeft hij geen hulp te verwachten. Hij heeft immers meer oog voor de mooie huishoudster Alice. Tot overmaat van ramp blijkt Aditi twijfels te hebben met haar huwelijk. Lalit ziet me leden ogen aan hoe het huwelijksfeest dreigt uit te lopen op een ramp.

Bridget Jones is tweeëndertig, rookt als een ketter, drinkt in hoog tempo, haar liefdesleven lijkt een permanente crisissituatie en ze is nog steeds vrijgezel en wordt daar - alsof ze het zelf nog niet erg genoeg vindt - voortdurend aan herinnerd door haar familie en vrienden. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen neerschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch...

Zoals zoveel voetbalgekke jongeren wil Jess graag voetballen zoals David Beckham. Haar traditionele ouders zien liever dat ze een rechtenstudie gaat doen, gaat samenwonen met een Aziatische jongen en leert om Indiaas eten te bereiden. Jules is de sterspeler van Hounslow Harriers, die Jess spot terwijl ze een balletje trapt in het park. Ze haalt Jess over om mee te gaan naar de training. Niet veel later sneakt Jess bij elke mogelijkheid het huis uit om te werken aan haar dribbels, afrondingen en vrije trappen. Wanneer Jess' ouders ontdekken waar ze mee bezig is slaat de vlam natuurlijk in de pan. Ondertussen is Jules moeder Paula doodsbang dat Jules voetbalobsessie haar verandert in een schreeuwende lesbie.

Anaïs heeft alles van de gekwelde tiener: te dik, te lomp, te lelijk en een mooie 15-jarige zus die alle aandacht van jongens krijgt. Tijdens een vakantie aan zee ziet ze Elena een vriendje krijgen. Het wordt duidelijk dat de meiden verschillende opvattingen hebben over 'de eerste nacht'. Terwijl Elena van liefde droomt beweert Anaïs cru dat het altijd tegenvalt en dat een meisje zich dus net zo goed kan laten ontmaagden door iemand waar ze niet van houdt.

Ali (Amit Sial) is een fotograaf en fietskoerier die in New York woont. Hij ontwikkelt een vriendschap en wordt verliefd op een getrouwde vrouw, Saloni Oberoi (Mahima Chaudhry). Wanneer haar man, Harry Oberoi (Vikram Chatwal), wordt gedood tijdens de aanslagen van 11 september, begint Harry's vader, een gepensioneerde kolonel (Anupam Kher), zijn agressie af te reageren op Ali omdat hij een moslim is. Hoewel mevrouw Oberoi (Suhasini Mulay) probeert het gedrag van de kolonel te stoppen, escaleert de situatie als de kolonel zelf het doelwit wordt van sociale post-9/11-agressie die tegen hem is gericht omdat hij een Sikh is. (Bron: Wikipedia)

Een jonge vrouw worstelt met de acceptatie van haar onlangs verminkt geraakte gezicht nadat ze het slachtoffer is geworden van een zuuraanval. Ze is niet in staat contact te maken met haar dochter. Ze vindt afleiding in anonieme online seks, totdat een ontmoeting uit de hand loopt en ze op gewelddadige maar trefzekere wijze wraak neemt.