După ce merge la biserică alături de ai săi în Ajunul Crăciunului, micuța Angela are o idee extraordinară. O poveste înduioșătoare, bazată pe opera lui Frank McCourt.
Mai există oare copii care să nu creadă în Moș Crăciun? Iată că eroul nostru nu crede. În timp ce sora lui așteaptă cu nerăbdare cadourile, băiatul stă liniștit în pat, așteptând și el sosirea moșului, pentru a se convinge odată pentru totdeauna că acesta există. La doisprezece fără cinci minute, un tren, expresul Polar, oprește în fața casei sale, tren care îl va duce până la Polul Nord, acolo unde trăiește moșul. În tren, băiatul întâlnește alți copii dornici de aventură și pe parcursul acestei călătorii învață niște lucruri esențiale despre viață: a se baza întotdeauna pe familie, a avea încredere în prieteni, a avea curaj și a-și impune părerile. Expresul Polar este o poveste formidabilă despre Crăciun și despre spiritul lui.
Când tânărul Buddy cade în sacul de cadou al lui Moș Crăciun în Ajunul Crăciunului, el este transportat înapoi la Polul Nord și ridicat ca elf de jucărie de către ajutoarele Moșului. Dar, pe măsură ce crește la maturitate, nu poate scăpa de sentimentul că nu-i de acolo. Buddy promite să viziteze cartierul Manhattan și să-l găsească pe tatăl său adevărat, un editor obsedat de muncă.
Când Howard lipseşte de la antrenamentul de karate al fiului său, el promite să se revanşeze de Crăciun cu o jucărie pe care micuţul şi-o dorea de multă vreme. Ceea ce Howard nu ştie este faptul că fiecare copil din oraş vrea să aibă jucăria respectivă, iar părinţii fac tot posibilul să îndeplinească dorinţele odraslelor. În Ajunul Crăciunului el trebuie să concureze cu un lucrător poştal, un actor, un poliţist şi cu aproape fiecare părinte din oraş, pentru a face rost de jucăria mult visată. În timp ce Howard se agită în oraş, băieţelul său îi duce dorul, iar soţia sa primeşte avansuri din partea unui vecin foarte insistent.