De afgelopen vijftien jaar heeft de Franse bergbeklimmer, ontdekkingsreiziger en schrijver Laurence de la Ferrière de hoogten van de hoogste toppen ter wereld beklommen, en in 1997 werd ze de eerste Franse vrouw die in haar eentje de Zuidpool bereikte. Twee jaar later probeert ze Antarctica over te steken van de Zuidpool naar de Franse basis Dumont d'Urville. Een uitdaging van 3.000 km gedurende 3 maanden vol onverwachte hindernissen.
In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet.
In 1955 begon Operatie 'Deep Freeze'. Deze film vertelt het verhaal van het doel ervan: de oprichting door de Amerikaanse marine van zeven bases op Antarctica voor wetenschappelijk onderzoek en observaties in verband met het Internationale Geofysische Jaar. Zeldzame speelfilms nemen fragmenten op van de expedities van de eerste pioniers, Mundsen en Scott, en de film wordt het verhaal van het menselijke instinct om het onbekende te begrijpen en te overwinnen.
In Antarctica, het eind van de wereld, bestaat een verborgen gemeenschap, bestaande uit duizend mannen en vrouwen die heel dicht op elkaar leven en elke dag hun leven riskeren voor de wetenschap. Filmmaker Werner Herzog, vergezeld door een cameraman, reist naar de Zuidpool om de rauwe schoonheid van dit landschap in beeld te brengen, én de mensen die vrijwillig in deze bevroren wereld leven.
Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.
De eerste documentaire die het officiële beleid en de berichtgeving over het zesde continent beschrijft. Met humor en prachtige landschappen in 4k zullen we ontdekken of Antarctica een voorbeeld is van mondiale vrede, wetenschap en het milieu, het toneel van de volgende grote oorlog.
Door de ogen van en de herinneringen aan een oudere, bereidt een jonge pinguïn zich voor op zijn eerste reis. De regisseur speelt instinctief in op de mysterieuze oproep die hem inspireert om de oceaan te bereiken, ontdekt de ongelooflijke gebeurtenissen die op hun beurt zijn lot kruisen en zorgen voor zijn voortbestaan en dat van zijn soort. Hij wandelt door de landschappen van Antarctica, voelt de ijzige wind en koude die hem opwacht bij elke stap en duikt met hem, naar de tot nu toe onontgonnen zeebodem.
Arctic Tale is het avontuur van Nanu, het ijsbeerjong en Seela de walruspup. We volgen de 2 jonge dieren op hun opwindende reis naar volwassenheid, waarbij de moeders een grote rol spelen. Hun natuurlijke instincten en de begeleiding van hun moeders zijn essentieel in het gevecht om te overleven onder de barre omstandigheden op het topje van de wereld: De Arctic. Een strijd die met het jaar moeilijker wordt, omdat hun natuurlijke habitat langzaam onder hen wegsmelt... Arctic Tale is in een tijdsbestek van 15 jaar gefilmd door het echtpaar Adam Ravetch en Sarah Robertson en de National Geographic Natural History Unit. Ze hebben 800 uur aan materiaal geschoten van dieren die moeilijk op camera vast te leggen zijn zoals ijsberen en walrussen. Dat deze dieren meer met elkaar gemeen hebben dan in eerste instantie gedacht, wordt pijnlijk duidelijk in Arctic Tale...
Deze groot formaat film verkent de laatste grote wildernis op aarde. Het neemt je mee naar het koudste, droogste en meest winderige continent: Antarctica. De film onderzoekt het leven op Antarctica, zowel voor de dieren die er leven als voor de wetenschappers die daar werken.