De film gaat over het proces van mondialisering, gebaseerd op het denken van geograaf Milton Santos, die met zijn ideeën en praktijken het debat over de Braziliaanse samenleving en de constructie van een nieuwe wereld inspireert. Santos bespreekt zijn opvattingen over het belang van het respecteren van verschillen en zijn overtuiging dat een alternatief mondialiseringsmodel alle burgers van de wereld volledig zou kunnen bevrijden. Een illustere aanwezigheid in de sociale wetenschappen van de 20e eeuw, de man die ook wel ‘de filosoof van de geografie’ wordt genoemd, licht op welsprekende wijze het perspectief van de ontwikkelingslanden op het mondiale tijdperk toe.

Robert McNamara was Minister van Defensie tijdens de ambtstermijnen van de presidenten Kennedy en Johnson. Van 1968 tot 1981 was hij president van de Wereldbank. Regisseur Morris belicht via interviews met McNamara zelf en archiefmateriaal het leven van deze controversiele man en benadrukt zijn rol in de Vietnam-oorlog.

Deze documentaire volgt Les Bleus, het Franse nationale voetbalteam, over een periode van twintig jaar. Net als het Franse volk kennen ook zij hoogte- en dieptepunten. Er zijn momenten van vreugde zoals in 1998, misverstanden zoals in 2006, verdriet zoals in 2010 of hoop in de zomer van 2016.

Oscar-winnaar Michael Moore duikt met zijn gedurfde en hilarische one-man-show regelrecht in vijandig gebied, diep in het hart van TrumpLand in de weken vóór de verkiezingen van 2016.

Deze documentaire onderzoekt de berichtgeving in de media over de Canadese federale verkiezingen van mei 1979. Gefilmd gedurende een periode van drie weken, wordt op fascinerende wijze gekeken naar journalisten in actie en de politici die proberen de media te manipuleren.