Remake van Ozu's eigen Umarete wa Mita Keredo (1932). Omdat de jongens Minoru en Isamu voortdurend zeuren over het feit dat ze een tv willen hebben, zeggen hun ouders dat ze stil moeten zijn.

Derde deel uit Tati's Monsieur-Hulotserie. Monsieur Hulot moet in Parijs een Amerikaan ontmoeten, maar hij raakt verdwaald tussen de moderne architectuur. Als hij bij een groep Amerikaanse toeristen belandt, besluit hij met hen door de stad te trekken.

Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze de steeds veranderende wereld om hen heen te begrijpen.

Als twee broers met hun vader Yoshi mee op bezoek gaan bij zijn baas, ontdekken zij dat hun vader niet zo'n groot man als zij wel dachten. Yoshi doet alles om zijn baas te lijmen, waaronder moedwillig voor gek staan in homevideo's.

Gloria woont met haar gezin in een Madrileense betonflat. Zij maakt werkdagen van 18 uur. Omdat haar man Antonio als taxichauffeur te weinig verdient, moet Gloria niet alleen voor het huishouden en hun beide zonen, de 12-jarige luiwammes Miguel en de 14-jarige drugdealer Toni, zorgen, maar ook voor andere mensen schoonmaken.

Film over de bewoners van de enige straat in een nooit afgebouwde nieuwe wijk in 1960. Thomas is een jongen van 12 die zich verkleedt als een neger en zich Lumumba noemt. Zijn ouders, de slager en zijn vrouw Martha, hebben onoverkomelijke seksproblemen. Zij wijst hem steeds af.

De ondeugende en mondige wasbeer R.J. komt terecht in een bos bij andere dieren die leven onder ouderwetse omstandigheden. R.J raakt echter gefascineerd door de leefwereld voorbij de heg aan de rand van dat bos en probeert er zijn eigen logica op toe te passen bij het observeren ervan. Iedereen raakt aangemoedigd door hem en samen doen ze verwoede pogingen 'de buitenwijk' binnen te dringen.

De 'hondsdagen' van juli en augustus: terwijl de temperaturen oplopen tot boven de 35 graden, proberen zes bewoners van een Weense buitenwijk zich staande te houden. Babbelzieke Anna valt mensen lastig met haar toptienlijstjes, de vertegenwoordiger in alarmsystemen Hruby trekt zwetend langs de deuren en een masochistische lerares ontvangt haar twintig jaar jongere wrede minnaar. Hitte, verveling en alcohol slopen de façade van keurigheid en rauwe emoties banen zich gewelddadig een weg naar buiten.

Timmy Robinson's beste vriend in de hele wereld is een rottende zombie, genaamd Fido. Maar als Fido dan de buren opeet moet Timmy er alles aan proberen te doen om zijn ouders ervan te overtuigen dat Fido een deel van de familie is ...

Craig en Day-Day wonen inmiddels in een verwaarloosd appartement. Nadat hun kerstcadeaus en huurgeld gestolen zijn bij iemand die zich voor deed als de Kerstman, moeten ze aan de slag als beveiligingsbeambten in het plaatselijke winkelcentrum, om zo aan geld te komen.

Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet.

Howard Langston is een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt, maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Met kerst staat bovenaan het verlanglijstje van z'n zoon de speelgoedpop Turbo Man, om die in handen te krijgen moet Howard het gevecht aangaan met de dolgedraaide Myron.

Korte documentaire: De film toont de ene dag vanaf het wakker worden tot en met het weer wakker worden de volgende ochtend. De alledaagse situaties waaruit veel reclames bestaan, de kleine drama's die ze creëren en oplossen via het product of de dienst die ze verkopen, worden tot één dag samengevoegd. Dit is een film over het alledaagse in de (Duitse of West-Europese) samenleving omdat de reclames deel uitmaken van het alledaagse van de meeste mensen (iedereen die televisie kijkt) en een ideaalbeeld van de samenleving weergeven. De film maakt volop gebruik van herhaling als montagetechniek, op visuele wijze zoals hierboven beschreven, maar ook omdat commercials op verschillende manieren gelezen kunnen worden. Zo duikt Brat-bakfolie op bij de avondscène, wanneer er een ovenschaal op tafel wordt gezet, en later in de reeks over uitgaan naar een klassiek concert, omdat de clip klassieke muziek bevat.

Een ongelukkige huisvrouw krijgt bezoek van een fietsende vreemdeling met wenskoekjes.