Sheku Kanneh-Mason schreef geschiedenis in 2016 toen hij de eerste zwarte winnaar werd van de BBC Young Musician-competitie. Sheku heeft zes muzikaal begaafde broers en zussen en deze film onderzoekt hun buitengewone talenten en kwesties van diversiteit in klassieke muziek. We volgen Sheku en zijn broers en zussen en onderzoeken de offers die ouders Stuart en Kadie brengen om hun kinderen te ondersteunen bij het nastreven van hun muzikale dromen. Verteld door het prisma van het gezinsleven krijgen we inzicht in wat deze familie drijft om de beste muzikanten te zijn die ze kunnen zijn. De kern van het verhaal is de 17-jarige Sheku, en we zien hem in het reine komen met zijn overwinning als Young Musician en de druk en kansen die dit met zich meebrengt. Zijn leven verandert dramatisch nu hij moet leren omgaan met de uitdagingen die het uitgroeien tot een wereldberoemde cellist met zich meebrengt.
Neil Alden Armstrong werd geboren in 1930. Hij was een Amerikaanse astronaut die in 1969 als eerste mens een voet op de maan zette. Hij was tevens testpiloot en gaf les als hoogleraar. Deze documentaire werpt een blik op zijn jeugd in Ohio, zijn reis naar de maan en zijn leven na die tijd. Armstrong stierf in 2012.
Gitaarspelende autodief Wesley Benfield, die werd gearresteerd wegens schending van zijn voorwaardelijke vrijlating, wordt veroordeeld tot een leven in een voorrangshuis midden in de bijbel gordel. Ned Sears, die het huis runt, is een excentrieke oproerkraaier die jonge criminelen rekruteert op basis van hun muzikale talent. Dan ontmoet Wesley Vernon, een autistisch begaafde pianist wiens bluesliedjes hen allemaal inspireren. Vernon is voor hen de vonk om de band Killer Diller Blues Band te vormen.
Deze documentaire reist door Varanasi, Lucknow en Muzzafarpur in India en traceert de verloren tradities en de cultuur van tawaifs (courtisanes van Noord-India), vooral via een lied gezongen door Rasoolan Bai, 'Lagat karejwa ma chot, phool gendwa na maar' en de minder bekende, eerdere versie 'Lagat jobanwa ma chot, phool gendwa na maar' (opgenomen in een grammofoonopname uit 1935). De film verweeft het verleden met het heden en wisselt persoonlijke verhalen af terwijl hij in wisselwerking staat met historische gebeurtenissen, wat uiteindelijk leidt tot de teloorgang van een grote kunstvorm.
Concert van het Slowaakse Filharmonisch Orkest en pianosoliste Marian Lapšanský in het werk van Wolfgang Amadeus Mozart, Concerto voor piano en orkest nr. 20 in D mineur, KV 466. Veel pianoconcerten schreef Wolfgang Amadeus Mozart als adolescent in Salzburg, zeventien pianoconcerten werden later gecomponeerd tijdens zijn verblijf in Wenen. In de vorm van een concert kon hij zichzelf niet alleen als een groot componist, maar ook als een uitstekende pianist aan het publiek presenteren. Pianoconcert nr. 20 is het eerste concert in mineur. De oude directeur van het Slowaaks Filharmonisch Orkest, Marian Lapšanský, zal optreden naast het orkest, wiens artistieke ontwikkeling hij jarenlang heeft gecreëerd.
Met deze uitvoering van de Missa solemnis verwierf Nikolaus Harnoncourt, eregastdirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest, opnieuw de status van levende legende, vooral dankzij zijn brede expertise op het gebied van muziek uit de barok en de klassieke tijd. De veelgeprezen solisten zijn Marlis Petersen (sopraan), tweemaal zangeres van het jaar door het gerenommeerde tijdschrift Opernwelt, Elisabeth Kulman (alt), Werner Güra (tenor), winnaar van de BBC Music Magazine Award voor de beste vocale uitvoering, en Gerald Finley (Bass), Grammy-Awardwinnaar voor de beste opera-opname. Zij worden begeleid door het bekende Groot Omroepkoor.