'Hitsville, the making of Motown' is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt voor het eerst het complete verhaal van eigenaar en oprichter, Berry Gordy. Hij heeft door zijn unieke aanpak in een muzikaal, cultureel en politiek roerige en inspirerende tijd Motown tot het meest succesvolle platenlabel aller tijden gemaakt. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Maar voorop staat de geweldige muziek die het heeft opgeleverd.

Een documentaire die de oorsprong traceert van de politieke machtsstructuur die onze natie en de wereld vandaag de dag regeert. De moderne politieke machtsstructuur heeft zijn wortels in de verborgen manipulatie en accumulatie van goud en andere vormen van geld.

Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.

Het databedrijf Cambridge Analytica werd in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool voor de duistere kant van social media. Aan de hand van verklaringen van mensen die betrokken waren bij het data-schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook wordt een beeld geschetst van de impact die het had op de samenleving.

Wal-Mart is de grootste werkgever van de VS. Het bedrijf breidt zich snel uit in andere werelddelen. Het is berucht om zijn lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden. Het bedrijf helpt de overheden met het verlagen van de werkloosheidscijfers: mensen die banen verliezen met redelijke lonen en arbeidsvoorwaarden worden gedwongen om een zogeheten Wal-Martbaan te aanvaarden. Zij komen terecht onder de armoedegrens, zonder behoorlijke verzekeringen, maar in de statistieken tellen zij niet meer mee als werklozen. Deze strategie bedreigt ook Europa. Met persoonlijke verhalen wordt een beeld geschetst hoe Wal-Mart met zijn personeel omgaat.

Een terugblik op de grote verkiezingsstrijd uit het verleden in de Verenigde Staten: het Kennedy-Nixon-debat in 1960, het eerste dat ooit op televisie werd uitgezonden; de Republikeinse campagne van 1972, die het startpunt bleek te zijn voor het Watergate-schandaal; en de verkiezingsstrategie van Barack Obama in 2008, de eerste verkiezingen waarin het potentieel van internet ten volle werd benut.