Een uitbeelding van de invloed van het moderne menselijke leven op de wereld om ons heen, geschoten in elkaar opvolgende beeldsequenties, op de muziek van Philip Glass.
Een waarschuwend verhaal voor deze tijden van democratie in een crisis waarin een van de meest dramatische periodes uit de Braziliaanse geschiedenis verkend wordt. De filmmaakster Petra Costa combineert ongeëvenaarde toegang tot verleden en heden van leiders, waaronder presidenten Dilma Rousseff en Lula da Silva.
De Friedmans zijn een schijnbaar doodgewone, Joods-Amerikaanse middenstandsfamilie. In 1987 wordt hun huis plots bestormd door de politie. Arnold en zijn achttienjarige zoon Jesse worden gearresteerd en beschuldigd van het bezit van kinderporno en van het misbruiken van tientallen jongens. Onder de druk van het onderzoek en de nieuwsgierigheid van de pers begint het gezin uiteen te vallen. De film bekijkt de gebeurtenissen vanuit verschillende standpunten. Daarbij wordt vreemd genoeg ook gebruik gemaakt van unieke beelden die de gezinsleden zelf maakten tijdens de hoogoplopende spanningen binnen het gezin.
Moore gaat op pad naar het plaatsje Flint in Michigan. Het stadje leefde volledig van de daar aanwezige General Motors fabriek, maar het concern besloot die lokatie te sluiten. Op scherpe wijze onderzoekt Moore hoe de lokale bevolking omgaat met het genomen besluit en hij tracht een gesprek te krijgen met de CEO van General Motors, Roger Smith.
Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.
De meest gestigmatiseerde mensen in Sonagachi, Calcutta's 'red light district', zijn niet de prostituees maar hun kinderen. Temidden van armoede, misbruik en wanhoop hebben deze kinderen weinig kans om te ontsnappen aan het lot van hun moeder of om een ander leven te gaan leiden. In "Born into Brothels", leggen Zana Briski en Ross Kaufmann de verbazingwekkende verandering vast die de kinderen ondergaan nadat ze in contact zijn gekomen met Zana Briski. Als professioneel fotograaf brengt zij jaren met hen door en leert zij hen met een camera om te gaan. De foto's die de kinderen maken getuigen niet alleen van een opmerkelijke observatie en een bijzonder talent.
Een film geschreven en geregisseerd door Jeremy Deller, die de sociale geschiedenis van Groot-Brittannië tussen 1985 en 1993 onderzoekt door de lens van acid house en rave muziek. De film is gebaseerd op een real-life lezing die wordt gegeven aan een klas studenten in Londen.