Tongue-in-cheek kijk op de Franse Rivièra, vooral in de zomer wanneer het overloopt van de toeristen. Geeft een overzicht van de geschiedenis en beroemde bezoekers; toont zijn exotische gebouwen, zijn drukke stranden, zijn bomen en monumenten; En steekt de draak met de kleuren die vrouwen dragen en de grillen van de mode. De film viert het gebruik van 'Eden' als plaatsnaam, wat suggereert dat het paradijs naar de kust komt nadat iedereen weg is, misschien alleen op een afgelegen eilandstrand.

In deze documentaire staan de Olympische Spelen van Berlijn in 1936 centraal. De film diende als propagandamateriaal voor de nazi's. De spelen in Berlijn worden op dezelfde hoogte geplaatst als de klassieke Griekse spelen. Ook zijn er enkele Nederlandse atleten te zien.

"Fest der Schönheit" is het tweede gedeelte van de omstreden documentaire over de Olympische spelen, gehouden in een door Nazi's overheerst Duitsland.

Een emotioneel uitgeputte moeder die geen verbinding kan maken met haar twee jonge zoons kan niet begrijpen waarom ouderschap een voortdurende zware strijd lijkt en gaat moedig de gebeurtenissen uit haar eigen traumatische jeugd onder ogen.

Amá is een lange documentaire die een belangrijk en onverteld verhaal vertelt: de misstanden die de Amerikaanse regering in de jaren zestig en zeventig tegen Indiaanse vrouwen beging: uit hun familie verwijderd en naar kostscholen gestuurd, gedwongen verhuizing weg van hun traditionele land en onvrijwillige sterilisatie. De film is het resultaat van negen jaar nauwgezet en gevoelig werk van filmmaker Lorna Tucker en bevat de getuigenissen van vele indianen, waaronder drie opmerkelijke vrouwen die hun verhalen vertellen – Jean Whitehorse, Yvonne Swan en Charon Aseytoyer – evenals een onthullende en zeldzame interview met Dr. Reimart Ravenholt wiens ideeën over bevolkingscontrole het raamwerk vormden voor een deel van het overheidsbeleid gericht op Indiaanse vrouwen.