Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog raakt de Amerikaanse generaal Jack Ripper zijn verstand kwijt, en stuurt hij een groot aantal vliegtuigen richting de Sovjet Unie om het land met kernwapens plat te gooien.

Xander staat opnieuw op het podium met een special over zijn geheime liefde: Het Vlaamse Medialandschap. De Rycke heeft het voorbije jaar zowat alle Vlaamse films en tv-programma’s bekeken. Met “Xander De Rycke houdt het voor bekeken” ( #HHVB) geeft hij het publiek daar een messcherp overzicht van. Van sterke fictie tot zwakke reality en van kaskrakers tot box office flops. Niets is aan zijn blik ontsnapt. Zijn conclusie? Dat zal u de avond zelf moeten horen. Maar nu houdt hij het voor bekeken.

Theo Maassen voelt zich in een hoek gedreven als heteroseksuele witte man. Hij meent op te moeten komen voor de groep waartoe hij zich rekent in zijn tiende voorstelling 'Situatie gewijzigd'.

Van het kleinste leed tot het grootste nieuws, cabaretier Pieter Derks belicht alles van de andere kant. Hij heeft zich één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

Een racer moet binnen 28 uur een illegale vracht bier van Texas naar Atlanta rijden en neemt tegelijk een bruid mee die is weggelopen van het altaar.

‘Heh…? 2013? En u bent er nog steeds? Drommels! En vooral: wat nu’? Heel de mensheid keek uit naar het Grote Einde. Eeuwenlang voerden we bewust een economische en ecologische alles-moet-weg-politiek. Opdat alles opgefeest, opgebruikt en uitgegeven zou zijn tegen 2012. Samen telden we af naar de Apocalyps. 3… 2… 1… ! En toen gebeurde er niets. We zijn historisch belazerd! In het ootje genomen door slimme ‘marketingmaya’s’. Grondstoffen, olie, krediet, originele ideeën voor tv-programma’s: het is allemaal uitgeput! Hier zitten we nu met een mondiale kater en een gigantische opkuis. Wat nu?

De nieuwe officier dr. Kane arriveert in het militair psychische hospitaal waar hij komt te werken. Hij doet zijn uiterste best zijn patiënten te genezen, maar is zelf hard op weg krankzinnig te worden. Het helpt ook al niet dat het hospitaal in een oud, duister kasteel is gehuisvest dat de stuipen op het lijf jaagt.

troosten (troostte, heeft getroost) 1 Iets doen of zeggen waardoor iemands verdriet wat minder wordt. = opbeuren Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost weten door Jochens spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal. Hij weet de juiste toon te zetten en creeert hilarische screnes.

Van Loon komt op als clown en al snel gaat de goocheldoos open en volgt de ene act na de andere, waaronder ook stand-upcomedy, typetjes en zelfs een lied aan de piano. Dit alles is ondergedompeld in een tragikomisch en heerlijk grimmig sausje.

André van Duin staat al 45 jaar garant voor amusement op het allerhoogste niveau. Hij scoort week na week hoge kijkcijfers met zijn tv-programma’s en ontving dit jaar de prestigieuze Beeld en Geluid Oeuvre Award. Ook in het theater zorgt de meesterentertainer voor een avond pur sang genieten. Zijn nieuwe show is er een volgens het succesvolle Van Duinrecept: onnavolgbare sketches, onverwachte gebeurtenissen en leuke luisterliedjes. In vaste aangever Ron Brandsteder heeft Van Duin de ideale partner. De talentvolle Anne-Marie Jung voegt zich dit keer bij het duo. U zult weer bulderen van het lachen en haast opgelucht zijn als uw kaken even rust krijgen. Want Ja hoor… daar is ie weer! De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bernd van den Bos. De regie is, als vanouds, in handen van Guus Verstraete.

In zijn theaterprogramma grapt Jandino Asporaat over de problemen rond kinderen opvoeden en zingt hij voor het publiek een opzwepende versie van Sex on Fire.

Erik van Muiswinkel is klaar voor de volgende ronde! Na de soepele winstpartijen versus Barack Obama en kapitein Schettino in zijn vorige voorstellingen, neemt hij het in De Olieworstelaar tegen een veel geduchter tegenstander op; zichzelf. In een reeks schermutselingen (over UNESCO, topsport, openbaar sterven, vluchtelingen, China en Theo van Gogh) laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. Een grappig, grimmig en uitputtend man tegen man-gevecht waarin de cabaretier zichzelf tegenkomt, het opgeeft, toch doorzet en het publiek laat winnen. Kortom: Erik van Muiswinkel op zijn best!

Een voorstelling over autoriteiten en leiderschap, vol scherpe vragen. Vragen die in deze onzekere tijden net dat extra beetje paniek en verwarring kunnen veroorzaken waar we behoefte aan hebben.

Als het al zo leuk is om mensen te ontmoeten op MySpace, een baan te hebben op Second Life en virtuele seks via xxx.com, stel je dan eens voor hoe het zou zijn om écht mensen te ontmoeten! Om echt te werken! Om het daadwerkelijk met iemand te doen! Claudia de Breij wil, voor de virtuele wereld definitief belangrijker wordt dan de echte, nog één keer met u meemaken hoe dat ook alweer was, vroeger. Dat mensen in een zaal gingen zitten, dat iemand op een podium ging staan en dat dan Echt Dingen Gebeurden.

Je zit achterop de stofzuiger. Mama trekt je de kamer door. Sinterklaas bestaat. Met kerst wordt het vrede. De grote vakantie duurt voor altijd en dan gaan we naar de Efteling. Later ga je ook een Efteling bouwen. Of je wordt kapster. Of misschien wel minister-president. Maar dan moet je wel ontzettend lief zijn. En eerlijk. Anders word je natuurlijk nooit zoiets hoogs. Mama maakt een scherpe bocht, dat geeft een leuk gevoel in je buik. De kamer is klaar. De stofzuiger gaat uit. Nu moet je eraf.