Documentaire van de 26-jarige Syrische journalist Waad al-Kateab, waarin zij met haar camera vijf jaar van haar leven in Aleppo tijdens de Syrische opstand tegen Assad vastlegt. Waad woont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis, in het door rebellen bezette Aleppo. Omringd van alle kanten, dagelijks gebombardeerd door het Syrische regime en de Russische luchtmacht, vreest Waad dat ze elk moment gedood kunnen worden. Daarom schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam.

Het beeld van een mysterieuze, eenzame filmmaker – een cineast maudit – die zowel de media als het publiek ontvlucht, is onverbiddelijk verbonden met de figuur van Leos Carax, in Frankrijk. Elders ligt de echte focus op zijn films en wordt hij beschouwd als een icoon van de wereldcinema. Mr.X duikt in de poëtische en visionaire wereld van een kunstenaar die vanaf zijn allereerste film al een cultfiguur was. Doorspekt met interviews en ongezien beeldmateriaal is deze documentaire vooral een verfijnde verkenning van de poëtische en visionaire wereld van Leos Carax, alias 'Mr.X'.

Deze film is gemaakt ter ere van de 60ste verjaardag van Pakistan. “Pakistan Zindabad” (Lang Leve Pakistan) bespreekt het heden van het land door zijn politieke geschiedenis. Sinds de oprichting van het land in 1947, lijkt Pakistan gevangen te zijn in de tegenstrijdige geopolitieke erfenis, dat de politieke en economische groei belemmert. Politieke verdeeldheid komt uit verschillende hoeken, zoals de vijandigheid tegen India, de relatie met buurland Afghanistan en het veranderende beleid om allianties aan te gaan met wereldmachten gecombineerd met het islamitische klimaat van het land. Dit klimaat, dat niet in staat lijkt om etnische groepen te verbroederen, heeft menigmaal het conflict tussen Moslims verergerd in dit land met 150 miljoen inwoners dat een centrale rol speelt, en zal blijven spelen, in mondiale politieke en strategische onderwerpen.

Regisseur Anna Broinowski onderzoekt hoe de toespraak van Pauline Hanson in 1996 en de decennia van debat die volgden het huidige Australië hebben beïnvloed; de impact van haar politieke carrière op het moderne multiculturele Australië, en de mensen die haar hebben geholpen bij de overgang van plaatselijke viswinkeleigenaar naar Member for Oxley. Met veel critici, tegenstanders, adviseurs en commentatoren van Hanson, van voormalig premier John Howard tot huidige leden van de media, waaronder Margo Kingston en Alan Jones; en vooraanstaande inheemse commentator, professor Marcia Langton.

Keiko Kishi, geboren in 1932, is een van de eerste Japanse actrices die wereldwijd bekend is. Haar beslissing om naar Frankrijk te verhuizen en in 1957 te trouwen met regisseur Yves Ciampi – nadat hij haar had gefilmd in Typhoon Over Nagasaki met Jean Marais en Danielle Darrieux in de hoofdrollen – veroorzaakte een enorm schandaal in Japan. Ondanks deze overtreding bleef Keiko Kishi acteren in haar thuisland met Kon Ichikawa, Yasujiro Ozu, Masaki Kobayashi... het bouwen van unieke bruggen tussen Japanse en Europese culturen. Vrij en rebels, emancipeerde ze zich van de vele obstakels die ze tegenkwam in de filmindustrie en richtte ze haar eigen productiebedrijf op toen ze begin twintig was. Laten we terugblikken op het verhaal van een pionier, een inspiratie voor vele generaties.