Op een mooie zomerochtend dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Perennou af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld binnen de wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water leven.

Hoop en wanhoop wisselen elkaar af op het inloopspreekuur van dokter Jean Pierre Geeraert, de enige plek in de wijde omtrek van Parijs waar pas aangekomen en vaak illegale immigranten terecht kunnen. Achter de klachten over hoofdpijn en slapeloosheid gaan veel grotere trauma's en problemen schuil.

Een intiem portret van de nonnen van Kala Rongo, een zeldzaam en uitzonderlijk boeddhistisch klooster exclusief voor vrouwen gelegen in Nangchen, in het afgelegen en landelijke noordoosten van Tibet. Deze nonnen krijgen een religieuze en educatieve opleiding die voorheen niet beschikbaar was voor vrouwen, en spelen een ongekende rol bij het behoud van hun rijke culturele erfgoed, ook al geven ze het langzaam opnieuw vorm. Ze gunnen de camera gracieus een nooit eerder vertoonde blik in hun levendige spirituele gemeenschap en inzicht in hun buitengewone levens. Sommigen verlegen, sommigen uitgesproken, ze zijn allemaal toegewijd aan het vaak moeilijke leven dat ze hebben gekozen, weg van de yakboerderijen en herdersfamilies van hun geboorte. Het is het verhaal van hun spirituele gemeenschap, een gemeenschap die twintig jaar geleden niet had kunnen bestaan, maar die vandaag de dag floreert.

Amá is een lange documentaire die een belangrijk en onverteld verhaal vertelt: de misstanden die de Amerikaanse regering in de jaren zestig en zeventig tegen Indiaanse vrouwen beging: uit hun familie verwijderd en naar kostscholen gestuurd, gedwongen verhuizing weg van hun traditionele land en onvrijwillige sterilisatie. De film is het resultaat van negen jaar nauwgezet en gevoelig werk van filmmaker Lorna Tucker en bevat de getuigenissen van vele indianen, waaronder drie opmerkelijke vrouwen die hun verhalen vertellen – Jean Whitehorse, Yvonne Swan en Charon Aseytoyer – evenals een onthullende en zeldzame interview met Dr. Reimart Ravenholt wiens ideeën over bevolkingscontrole het raamwerk vormden voor een deel van het overheidsbeleid gericht op Indiaanse vrouwen.