Een film over een stel mensen dat er toevallig achter komt waar de grote buit van een overval begraven ligt. Vervolgens begint een hilarische race tegen de klok, om maar als eerste bij de 'grote W' te komen en te gaan schatgraven.
Eerstehulpverleners, journalisten, winkeleigenaren, mensen in het overvolle controlecentrum van Con Edison aan West End Avenue en andere New Yorkers vertellen wat er gebeurde toen de lichten uitgingen op 13 juli 1977.
Diane is de leidster van het populair A-Squad cheerleaderteam. Haar geluk kan niet op wanneer de knappe quarterback Jack resoluut voor haar kiest. Een onstuimige nacht leidt echter tot een zwangerschap. Maar toch wil ze het kind houden. Alleen moet ze daar dringend genoeg geld voor vinden. Ze krijgt het lumineuze idee om de locale bank te overvallen en - zoals het de meisjes van een cheerleader betaamt - willen haar vriendinnen allemaal meedoen. Samen smeden ze een perfect plan om de financièle toekomst van hun aanvoerdster te verzekeren.
Twee losers uit Milwaukee, Coop en Remer, vinden een nieuwe sport uit. Wanneer de sport een groot succes wordt starten ze, met de hulp van een miljardair, een professionele competitie op. Het team van Coop en Remer, The Milwaukee Beers, is het enige team dat een belangrijke wijziging in de regels in de weg staat.
Wanhopig, blut en ideeënloos besluiten vier studenten geld te verduisteren om aan hun schoolbijdrage te kunnen voldoen. Ze hebben hiervoor drie weken de tijd en anders staan ze op straat. Het plan is om mensen te vragen geld te schenken aan hun zogenaamde liefdadigheidswerk. Dit levert echter veel meer geld op dan dat het viertal had verwacht.
Dan Snow, dr. Alice Roberts en dr. Albert Lin onderzoeken een reeks wereldschokkende ontdekkingen bij een machtig graf dat wordt bewaakt door de Terracotta Krijgers in China.
In dit langverwachte vervolg op zijn baanbrekende ADVERTISING AND THE END OF THE WORLD onderzoekt mediawetenschapper Sut Jhally de verwoestende persoonlijke en ecologische gevolgen van reclame, commerciële cultuur en het ongebreidelde Amerikaanse consumentisme. Variërend van de opkomst van de moderne reclame-industrie in het begin van de 20e eeuw tot de grootschalige commercialisering van de huidige cultuur, identificeert Jhally één consistente boodschap die door alle reclame heen loopt: het idee dat bedrijfsmerken en consumptiegoederen de sleutels zijn tot menselijk geluk. . Vervolgens laat hij zien hoe dit krachtige verhaal, gesteund door miljarden dollars per jaar en gepropageerd door de beste creatieve geesten, ons blind heeft gemaakt voor de catastrofale kosten van de steeds sneller stijgende consumptiecijfers.