Portugal slaagde erin de hele Tweede Wereldoorlog door te komen zonder ook maar één schot te lossen. Gevangen in een bankschroef tussen de Asmogendheden en de Geallieerden, gebruikte Antonio Salazar, de sterke man van het land, elke truc uit het boek om zijn land er ongeschonden doorheen te loodsen. In deze zenuwoorlog waarin alles mogelijk was, maakte de Portugese dictator op briljante wijze gebruik van het enige beschikbare wapen om de onafhankelijkheid van zijn land te behouden: neutraliteit.

De film, geschreven en geproduceerd door John Maggio en verteld door de Koreaans-Amerikaanse acteur John Cho, werpt nieuw licht op een geopolitieke hotspot en confronteert de mythe van de ‘Vergeten Oorlog’, waarbij het conflict van na 1953 en de mondiale gevolgen worden gedocumenteerd.

In 1962 verliet een Amerikaanse soldaat die was gestuurd om de vrede in Zuid-Korea te bewaken zijn eenheid, liep door het zwaarst versterkte gebied ter wereld en liep over naar de vijand uit de Koude Oorlog, de communistische staat Noord-Korea. Hij werd een ster van de Noord-Koreaanse propagandamachine, maar verdween daarna van de aardbodem. Nu, na 45 jaar, wordt voor het eerst het verhaal verteld van James Dresnok, de laatste Amerikaanse overloper in Noord-Korea. Crossing the Line volgt Dresnok terwijl hij terugdenkt aan zijn jeugd, desertie en leven in de DVK.

Een real-life undercoverthriller over twee gewone mannen die aan een waanzinnig gevaarlijke tienjarige missie beginnen om de meest geheimzinnige en meedogenloze dictatuur ter wereld binnen te dringen: Noord-Korea.

Documentaire over generaal Idi Amin Dada, het staatshoofd van Uganda. Hij wordt geïnterviewd over zijn buitenlandse politiek en over zijn meningen met betrekking tot de wereldleiders. Ook volgen de documentairemakers de generaal terwijl hij aan het werk is.

Documentairemaker Pieter Fleury kreeg na maanden onderhandelen toestemming om in Noord Korea te mogen filmen. De Democratische Volksrepubliek van Korea kennen we alleen als de schurkenstaat, met een beducht kernwapenprogramma en het stalinistische regime van Kim Jong-il, vijand van het Westen. Uniek aan de toestemming was dat Fleury mocht filmen op het niveau van het dagelijks leven, de familie, leven en werken. Ondanks het toeziend oog van de censor maakte Fleury daar op de vierkante milimeter een nooit eerder vertoond portret van een zwijgende, protestloze samenleving.